FUFULY

Jastuk za opuštanje čija ritmička pulsiranja potiču ljude koji ga grle da se smire

 FUFULY
Jastučić na zdrav način primjenjuje dobro poznati fenomen ritmičke sinkronizacije između pojedinaca ili između pojedinaca i objekata

Tokijski startup Yukai Engineering na CES-u u Las Vegasu, jednom od najvećih tehnoloških događanja na svijetu, predstavio je "fufuly", jastuk za opuštanje čija ritmička pulsiranja potiču ljude koji ga grle da podsvjesno prilagode svoje disanje, pomažući im da se opuste i fizički i mentalno.

image
FUFULY
image
FUFULY

Razvijen korištenjem nalaza istraživanja Sveučilišta u Tokiju, jastučić na zdrav način primjenjuje dobro poznati fenomen ritmičke sinkronizacije između pojedinaca ili između pojedinaca i objekata (otkucaji srca beba i njihanje njihovih kolijevki, itd.), nježno stimulirajući trbuh korisnika kako bi potaknuo sporije i dublje disanje. "fufuly" je osvojio nagradu za inovacije CES 2023 u kategoriji robotike.

image
FUFULY

"Fufuly je ultimativni alat za opuštanje koji vam omogućuje disanje bez razmišljanja", rekao je izvršni direktor Yukai Engineeringa Shunsuke Aoki u priopćenju. "Naša studija pokazuje da korištenje jastuka samo 5 minuta može smanjiti razinu stresa kod korisnika i učiniti ih budnijima. Fufuly omogućuje korisnicima da osvježe svoje umove i tijela bilo kada i bilo gdje, služeći kao rješenje za one koji se muče sa stresom.

image
FUFULY
image
FUFULY
image
FUFULY

Jastuk "fufuly" koristi svoju unutarnju mehaničku strukturu za širenje i skupljanje, oponašajući pokrete ljudskog trbuha uzrokovane disanjem. Ovo je prvi uređaj takve vrste na svijetu koji može istovremeno kontrolirati i ritam i amplitudu svojih pokreta. Pokreti jastuka nježno stimuliraju korisnikov trbuh kako bi potaknuli sporije ili dublje disanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:13