NEOBIČNI VRT

Jedan od omiljenih zagrebačkih kvartovskih barova ima novo ruho koje će vas grijati cijele zime

 Denis Butorac

Kad je prije osam godina otvoren bar A most unusual garden, prepoznatljiv po predivnoj zelenoj terasi i kućici na drvetu, jedan sasvim neobičan kvartovski kafić, svi su se pitali zašto su taj pothvat Ivan Knežević i Mario Piteša, suvlasnici bara, odlučili povući baš na toj poziciji, u Horvaćanskoj 3. Nije dugo trebalo da "Gardenova" terasa postane omiljena u gradu, iako se nalazi izvan centra, a ovaj je bar zaslužan i za revitalizaciju četvrti Knežija u koju mnogi danas rado zalaze. Ono što je goste do sad privlačilo u A most unusual garden - zeleno okruženje, vrhunski kokteli i spritzevi te opuštena atmosfera, ove je godine podignuto na novu razinu s preuređenjem.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

A most unusual garden tako se ove hladnije sezone može pohvaliti novom, natkrivenom i grijanom terasom, koja je u potpunosti ostakljena kako bi se i dalje moglo uživati u pogledu na drveće i kućicu na drvetu. Time je ovaj bar postao i novo hit mjesto u gradu koje se može unajmiti za božićne partyje, poslovne domjenke, svečane proslave i ostale vrste evenata do 150 osoba. Bar se može pohvaliti s dvije natkrivene terase koje su fizički, ali i uređenjem, u potpunosti odvojene. Na glavnoj terasi centralnu poziciju zauzima veliki šank - djelo Piteše i ostalih zaposlenika bara, a prostor se ističe "Gardenovom" paletom boja: bijelom, crnom i zelenom te drvenim stolovima, dok vas sasvim drugačija situacija očekuje na Monkey terasi.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

Goste na Monkey terase dočekuju stolci i manji šank u vibrantnim nijansama - narančastoj, crvenoj i žutoj, a dojam džungle stvaraju i bambusi koji odvajaju ovu manju terasu od glavne. Zanimljiv detalj su i drveni lusteri koji su okruženi visećim biljkama, a zelenilo je prisutno i na velikoj terasi. Uz biljke koje se nalaze u ogromnim kamenim teglama, zidovi i šank ukrašeni su prešanim biljkama i cvijećem koje se nalazi u okvirima za slike.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

Prostor A most unusual gardena od samog su otvorenja krasila djela mladih umjetnika i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a po tom pitanju - ništa se nije promijenilo. Uz skulpture, dominantan dekor u prostoru čine i keramičke pločice s uzorkom. Nije se promijenila ni činjenica da u "Gardenu", bez obzira na novo, preuređeno ruho, vlada ugodna i opuštena atmosfera, te da ostaje i dalje pristupačno mjesto za popiti omiljeno piće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 03:15