IZNIMNO ISKUSTVO

Jedinstveni muzej: Prije nekoliko dana u Dubaiju otvoren čudesni Muzej budućnosti

 Kila Design
Razvili su ga fondacija Dubai Future i Killa Design, a osmišljen je da okupi mislioce i inovatore s ambicijom definiranja budućnosti

Muzeji su izvrstan način da provedete vrijeme s ljudima. Oni ne samo da pružaju pametan i učinkovit način učenja, već mogu potaknuti i ideje i iskustva. Prije nekoliko dana u Dubaiju je otvoren novi jedinstveni muzej koji vam može omogućiti da istražite mnoge mogućnosti koje možete samo zamisliti.

image
Kila Design
image
Kila Design
image
Kila Design

Takozvani Muzej budućnosti je zamisao fondacije Dubai Future i arhitektonskog studija Killa Design, a u njemu će se nalaziti stalni postav o tehnologiji, njezinom napretku i kreativnom razmišljanju. Ovaj prostor je osmišljen kako bi proslavio ljudska postignuća i inovacije koje nas vode u budućnost. Posjet muzeju pruža vam osjećaj kao da ste zakoračili u novu dimenziju ili kao da putujete kroz vrijeme nekoliko desetljeća unaprijed gdje se susreću inovacija, kreativnost i funkcionalnost. Cijeli muzej nudi divno i gotovo onostrano iskustvo.

U Muzeju budućnosti možete puno toga. Možete posjetiti nebo na OSS Hopeu koji vas prenosi u svemirsko stanje 600 kilometara iznad zemlje. Otkriti nove svjetove u kojima pioniri žive i rade s ciljem učenja, otkrivanja i izmišljanja novih stvari za ljude na Zemlji.

image
Kila Design
image
Kila Design
image
Kila Design
image
Kila Design

Svjedočiti čudima prirode i posjetiti digitalnu verziju amazonske prašume. Rekreacija stvarnosti prašume omogućuje vam da vidite detalje i upoznate stotine vrsta koje inače ne vidite. Slobodno možete istražiti trezor života i DNK biblioteku koja sadrži tisuće vrsta.

Arhitekt Shaun Killa, osnivač studija Killa Designa, kreirao je njegov oblik pomoću računalnom potpomognutog dizajna i koristio strategije održive arhitekture, kao što je solarna energija.

image
Kila Design
image
Kila Design
image
Kila Design

Konačni rezultat je masivna 77 metara visoka, 7-katna struktura izgrađena bez korištenja stupova. Radi se o zaobljenoj zgradi koja je ukrašena arapskim kaligrafskim natpisima. Konstrukcija je obložena pločama od nehrđajućeg čelika proizvedenim pomoću računalne numeričke kontrole koja je stvorila uzorak na njima: linije arapske kaligrafije koje predstavljaju tri citata o budućnosti šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsjednika i premijera UAE-a i vladara Dubaija.

U unutrašnjosti se nalazi višenamjenska dvorana, okružena predavaonicom, inovacijskim laboratorijima za zdravstvo, obrazovanje, koncept pametnog grada, energetiku i promet, kao i stalni izložbeni prostori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:42