Kvalitetni otpad

Jedni je vole, drugi, pak, mrze: Bez obzira na emocije, izradite sjedalicu od paleta u trenu

 Sandra Šimunović/CROPIX
Iako korijene vuče iz teretnog transporta, drvena paleta pronašla je svoju primjenu i u uređenju kako interijera tako i eksterijera

Riječ je o vrlo kvalitetnom materijalu otpornom na gotovo sve vremenske uvjete i pogodnom za najrazličitije namjene. Od stolića za kavu do uzglavlja za kauč, drvenu paletu vrlo lako možete integrirati u svaki dekor. Danas vam donosimo još novih ideja s paletama.

Matija Kasner je simpatičan momak iz Kutine, suprug, sin, tetak, stric, šogor, dvostruki krsni kum, dvostruki krizmani kum i jedan veliki kreativac koji iznad svega voli eksperimentirati paletama. Njegov rad možete pratiti na Facebook stranici sklepaj.me. Vjerujte nam, pronaći ćete svašta nešto zanimljivo!

image
Sandra Šimunović/CROPIX

Potreban materijal: brusilica, bušilica, ubodna pila, brusilica za brušenje, vijci za drvo, boja po izboru, kist, tri palete.

image
Sandra Šimunović/CROPIX

1. Izmjerite palete.

image
Sandra Šimunović/CROPIX

2. Ovisno o tome kakvu sjedalicu želite, palete izrežite i odstranite nepotrebne dijelove kako bi bila lakša i jednostavnija za bojanje.

image
Sandra Šimunović/CROPIX

3. Nakon toga palete izbrusite, prvo grubim pa onda finim brusnim papirom. Palete ne morate brusiti ako volite rustikalni stil, no vodite računa o tome da ćete imati problema pri bojanju.

image
Sandra Šimunović/CROPIX

4. Palete bojite nakon brušenja a prije sastavljanja sjedalice jer ćete tako pokriti i one dijelove za koje mislite da nisu vidljivi.

image
Sandra Šimunović/CROPIX

5. Kad se boja osuši, vijcima za drvo sklopite palete u cjelinu kako biste dobili sjedalicu. Prvo sastavite sjedeći dio, nakon toga naslonjač te na kraju pojačanja za naslon. Kada završite, nije naodmet pregledati je i, ako je potrebno, obojiti dijelove gdje se boja nije dobro primila.

image
Sandra Šimunović/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:44