Sjajna alternativa

Jednostavan način da osvježite izgled kupaonice bez korištenja pločica – brže se čisti

 FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Popločana kupaonica može izgledati doista zapanjujuće i praktičan je način za uređenje ove važne prostorije u domu

Za svoje kupaonice često odabiremo jednostavne i neutralne nijanse zidnih i podnih pločica koje se po ničemu posebno ne ističu, a koje funkcioniraju kao prazno platno za ostatak našeg uređenja pa primjenjujući na njih različite stilove stvaramo dom baš po našem ukusu. To također znači i da je naš odabir pločica najčešće uvjetovan tim pristupom pa stoga biramo bijele, krem ili pločice boje pijeska kako bismo, između ostalog, stvorili dojam većeg i svjetlijeg prostora te omogućili ostatku svog dekora da se dodatno istakne.

image
JOE HENDRICKSON/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Pločice su izdržljive, vodootporne i neće se slomiti ili iskriviti ako dođe do naglog pada temperature što ih čini odličnim izborom za kupaonice. Međutim, polaganje pločica nije jeftino i može puno koštati, a ovisi o kvadraturi koju treba popločiti. Nadalje, čišćenje pločica može biti teško, jer što više pločica imamo, to je više fugirane mase za održavanje čistom.

Iako su pločice tradicionalni izbor za kupaonicu, postoji i alternativno popločavanje koje je "manje neuredno za postavljanje" i "brže za čišćenje". Riječ je o kupaonskim zidnim panelima.

Odabir zidnih obloga uzbudljiv je dio renoviranja kupaonice i važan element koji treba odabrati kako treba.

Možete ih postaviti na zidove oko tuša, kade ili umivaonika kako biste dali pravi stilski izraz, ali one također moraju biti vodootporne i lake za održavanje.

Iako su metro pločice popularne posljednjih godina, njihovo postavljanje može biti skupo. Često majstori naplatite znatno više za složeniji dizajn pločica. Osim toga, više fuge znači više čišćenja jer ima više utora i praznina u kojima se mogu nakupiti ostaci sapuna, prljavština i plijesan.

image
LILIIA LYTVYN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jedan od načina da postignete popločan izgled, bez pločica jest da se odlučite za kupaonske zidne panele koji se mogu postaviti na mnogo različitih načina, na primjer, preko pločica ili na ožbukani zid.

Ploče velikog formata puno su lakše i manje neuredne za postavljanje od standardnih pločica, mogu se brzo prilagoditi nezgodnim prostorima, kao što su kupaonice u potkrovlju ili kupaonice manjih površina.

Konačno, budući da su ploče u potpunosti bez fugiranja, mnogo se brže čiste i održavaju od tradicionalnih pločica uz jednostavno brisanje - što je vjerojatno njihova najveća prednost.

Cijena postavljanja novi pločica u kupaonici stalno raste, a ovisi o veličini sobe, količini posla i korištenim proizvodima.

Korištenjem kupaonskih zidnih panela možete stvoriti luksuzan izgled uz djelić cijene što će vam uštedjeti stotine eura, osobito ako vas privlače skuplji materijali poput mramora.

Umjesto da se odlučite za mramorne pločice, možete lažirati izgled zidnim pločama s efektom mramora. Uz to, korištenjem kupaonskih ploča možete na jednostavniji način osvježiti kupaonicu "umornog izgleda". Mogu se izrezati na željenu veličinu i postaju sve popularnije kod dizajnera interijera zbog svoje svestranosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 10:42