uradi sam

Jednostavni Ikea Havsta ormar postao je elegantni komad namještaja po mjeri

 Luke Arthur Wells
Biste li vjerovali da vam kažemo da je tajna ove preobrazbe preostala boja i drveni štapovi?

Ova preinaka Ikeinog Hvasta ormara još jednom dokazuje da Ikea hakovi mogu napraviti veliku razliku u stvaranju elegantnog doma. Nije tajna da je Ikea jedno od naših omiljenih mjesta za nabavku namještaja. Iako su neki komadi Ikea namještaja sami po sebi lijepi, ono što mnoge kreativce tjera svake nedjelje do Ikea -e je svestranost jednostavnih komada.

image
Luke Arthur Wells

Ova nevjerojatna Havsta transformacija ormara dizajnera interijera, influencera i stilista Lukea Arthura Wellsa savršen je slučaj i poanta ove priče. Luke je transformirao čvrsti Ikea Havsta ormarić u moderan komad namještaja po mjeri ispunjen tekućim linijama i teksturom, u ukusnoj neutralnoj paleti boja. Biste li vjerovali da vam kažemo da je tajna ove preobrazbe preostala boja i drveni štapovi?

image
Luke Arthur Wells

Zaista, zapanjujući komadi namještaja ovise o pažnji spram malih detalja, bilo da su to promišljeno odabrane noge, ručke ili dizajn. Jednostavnim dodavanjem novih nogu iz Pretty Pegs-a, nekih polovica drvenih štapova i boje, Luke je potpuno pretvorio jednostavni ormar u jedinstveni komad namještaja. Da bi dobio efekt na prednjoj strani ormara, Luke je započeo mjerenjem vrata ormara i izrezivanjem te umetanjem polovica drvenih tankih štapova. - Trebat će vam ih dosta, ali nećete znati točno koliko dok ih sve ne izrežete i postavite, objašnjava dizajner za Living etc.

image
Luke Arthur Wells

- Postavite sve štapove otprilike na vrata i počnite olovkom označavati svoj uzorak. Finom slikarskom trakom zalijepite linije. Počeo sam s vanjske strane svake crte kako bih mogao prvo obojiti središnji dio.

Luke se odlučio za valoviti dizajn u neutralnoj paleti boja koristeći ostatke boje. Objašnjava da možete jednostavno upotrijebiti bilo koju boju koja vam se sviđa.

image
Luke Arthur Wells

- Moj je odabir bio mješavina slučajnih ostataka, ali cilj je isti završni sloj, po mogućnosti blaga bež boja, kaže on. - Prvo obojite središnji dio. Morat ćete biti oprezni i napraviti nekoliko slojeva. Ja sam svoju odignuo od poda s nekoliko komada starog drveta.

Jedan od prvih dijelova je obojen i osušen, uklonio je traku i ponovno zalijepio preko sada obojanog dijela za jasnu liniju pri bojanju druga dva kraja. Luke preporučuje nanošenje dva sloja boje za svaki odjeljak radi duboke i bogate boje. Nakon što se štapovi osuše, vrijeme je da ih zalijepite za ormarić. Luke preporučuje početak s unutarnjeg ruba. - Počnite s unutarnjeg ruba, a ako ustanovite da štapovi ne odgovaraju točno, morat ćete brusiti rub na posljednjim komadima da biste ih popravili.

image
Luke Arthur Wells

Luke je odlučio koristiti ljepilo u spreju. - Brzo je i nećete htjeti da se ti štapovi pomiču dok se suše- objašnjava.

Nakon što su svi štapovi zalijepljeni, Luke je cijelom ormariću još jednom dao prozirni, mat lak za baršunastu završnu obradu. Posljednje što želite kada ste s ljubavlju preuredili komad namještaja koji odgovara vašim idejama modernih dnevnih soba je da se boja odmah počne ljuštiti. Konačni rezultat je vrhunski komad namještaja koji je daleko od izvornog tamnoplavog Havsta ormarića s kojim je Luke započeo. Gotovo bi svatko mogao imati barem jedan komad Ikea namještaja u kući, ali zajamčeno da niti jedan drugi dom neće imati ovakav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:56