Izvrsne ideje

Jeftini i upečatljivi božićni ukrasi za toplu blagdansku atmosferu u domu, ali iz prirode

viventedesign, @ vdoh_hugge

 Eva Klokkerud, Hugge Home
Donosimo izvrsne ideja što sve možete iskoristiti iz prirode pri uređenju doma ove zime

Ove godine ne želite puno potrošiti na božićne dekoracije koje ćete nakon blagdana spremiti u kutiju i zaboraviti na godinu dana? Savršeno! Za vas su onda kao stvoreni ovi prirodni materijali koji nisu skupi, na koje možete naići u šetnji parkom, a možete ih iskoristiti kako biste stvorili toplu blagdansku atmosferu i učinili svoj dom posebnim. U svemu postoji potencijal za stvaranje predivnih ukrasa pa tako promatrajte svoju okolinu dok uživate ovog vikenda na svježem zraku!

NARANČE

Naranče s lakoćom možete pretvoriti u male mirisne bombice koje će osvježiti vaš dom i ubaciti ga u pravo blagdansko raspoloženje, pogotovo u kombinaciji s cimetom i klinčićima.

Napravite od naranči držače za svijeće, sasušite kriške i objesite ih na bor ili od kore izradite male zvjezdice koje potom možete objesiti na različitim mjestima u kući.

GRANE I GRANČICE

Veće i čvršće grane neka vam posluže kao držači za božićne kuglice i slične dekoracije, objesite ih na zid ili stavite u veću vazu koja može izdržati njihovu težinu.

Manje grančice možete iskoristiti za stvaranje rustikalnog svijećnjaka ili veselih likova Djeda Božićnjaka čime ćete sigurno razveseliti svoje najmlađe.

ČEŠERI

Zalutali češeri idealan su ukras za dom jer osim što mirišu, možete ih razbacati naokolo, objesiti, obojiti, njima napuniti široke vaze i staklene posude u koje potom ubacite borove grančice, sasušene kriške naranče i cimet za savršeni zimski aranžman.

ZELENE BOROVE GRANČICE

Šarmantne borove grančice možete iskoristiti kako biste ukrasili svoj stol ili police, od njih možete posložiti improvizirani borić ili ih iskoristiti kao neočekivani detalj omota vaših poklona za prijatelje i obitelj.

KORA DRVETA

Otpala kora s raznovrsnih stabala, pogotovo drveta breze, iznimno efektno izgledaju omotane oko svijeća ili iskorištene kao dio većeg dekorativnog aranžmana. Jednostavno i lijepo, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2021 07:50