Jesenski trendovi za uređenje doma

5 savjeta i mnogo inspirativnih ideja

Kako ljeto iščezava i prelazimo u jesen, vrijeme je da transformirate svoj dom i uhvatite duh jeseni dodavanjem topline. Ove godine pogledajte ljepotu prirode i otkrit ćete sve boje jesenske palete. Bez obzira na to hoćete li dekorirati kuhinju, kupaonicu ili trijem bundevama i tikvama ili presvući kauč s mekim, toplim pokrivačima, vidjet ćete da su dovoljni mali detalji da postignete jesenski ugođaj u svom domu.

1. Jesenske dekoracije i detalji iz prirode

Strateški koristite jesenske dekoracije i tako ćete unijeti eleganciju u svaku sobu. Postavite jesenske bobice vinove loze na prozore te jastuke i deke u jesenskim bojama na sofu. Šarene svijeće, jednostavne slike i bundeva dat će vašem životnom prostoru šarmantan osjećaj.

2. Tople boje i drveni detalji

Kada kupujete namještaj za dnevni boravak, tražite onaj koji je u neutralnim i toplim bojama i tkaninama. Zlatna, smeđa ili fina koža dobro će izgledati u svim godišnjim dobima, a posebno u jesen. Za stvaranje toplog i ugodnog osjećaja dodajte nekoliko komada drvenog namještaja koji će se dobro slagati sa sofom, kao što su stolić ili stolica. I koristite samo tri ili četiri komada namještaja u dnevnom boravku kako biste izbjegli nered.

3. Jesenski stol

Koristite stolne trake i stolnjake u bogatim nijansama jesenske palete. Tako ćete dobiti instant-sjaj na vašem stolu, ali i jeftino ukrasiti svoju blagovaonicu. Sredinu stola dekorirajte malim bundevama, javorovim lišćem, suhim cvijećem, voćem i sjemenkama mahuna. Objesite bobice na kuhinjske ormariće i stavite košaru jabuka na pult.

5. Jesensko svjetlo

Ne zaboravite svijeće! Sami napravite dekoraciju za svijeću. Postavite u središte voće i povrće kao što su jabuke i bundeve, a u veću bundevu postavite svijeću. Zamijenite svoje ljetne svijeće i stalke sa svijećama u jesenskim bojama. Čak i kad ne svijetle, svijeće svojim bojama donose toplinu i ljepotu.

5. Šarmantan jesenski ulaz

Ulaz možete učiniti šarmantnim dodajući običnom pšeničnom vijencu listiće i različite dekoracije u zlatnoj, crvenoj i narančastoj boji.



U nastavku pogledajte još neke inspirativne ideje i uljepšajte dom jesenskim bojama i dekoracijama!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:39