TOPLINA DOMA

Jeste li čuli za cozycore? Novi dizajnerski trend postao je popularan poput hyggea

 Unsplash
Istražili smo da saznamo što cozycore podrazumijeva i kako učiniti da funkcionira ove sezone i kasnije

Kako dani postaju kraći, a temperature počinju padati, postoji jedna estetika koju je lako prihvatiti. Na sličan način kao danski koncept "hyggea", ljudi padaju na najnoviji "temeljni" dizajnerski trend ove sezone: cozycore. Ovaj stil se temelji na postavljanju, prihvaćanju jesenskih, naturalističkih boja i, prije svega, stvaranju ugodnog prostora iz kojeg nikada nećete htjeti izaći.

Kako bismo dobili malo jesenske, cozycore inspiracije, istražili smo da saznamo što cozycore podrazumijeva i kako učiniti da funkcionira ove sezone i kasnije.

image
Unsplash

Sve je u dodavanju slojeva

Kao što kaže Amy Wilson za The Spruce iz 247 Blinds, ključ za postizanje istinski jesenskog doma je slojevitost. "Slojevito slaganje je najbolja stvar u vezi s promjenom godišnjih doba—to je brz i jednostavan način uljepšavanja vašeg doma", kaže ona. "Postavljanjem dodataka i tekstura u slojeve, možete stvarno transformirati svoju sobu i dati joj novu, primamljivu shemu."

Ako ste zainteresirani za slojevitost, ali niste sigurni odakle početi, Wilson objašnjava da je korištenje više tekstura obavezno. "Predstavite ovčje kože ili umjetno krzno u obliku pokrivača, jastuka i tepiha", kaže ona.

image
Unsplash

Potrebni su topliji prozori

Dok se bacanje više pokrivača na sofu čini kao očigledan TRIK za jesenski dekor, Wilson kaže da postoji još jedan prostor koji zahtijeva dodavanje više slojeva.

"Za svoje prozore razmislite o drugom sloju - na primjer, rimska zavjesa iza postojećih zavjesa pomoći će vam da zadržite toplinu unutra i da vaša soba bude luksuznija i elegantnija u tom procesu", kaže ona.

image
Unsplash

Osvjetljenje je ključno

Jesenski ambijent zahtijeva slabo osvjetljenje, svjetlo vatre i puno svijeća.

"Svijeće i rasvjeta ključni su za stvaranje ugodne, jesenske atmosfere u vašem domu", kaže Wilson. "Trebali biste razmotriti tamne kutove i sve površine koje predstavljaju priliku za osvjetljenje. Nemojte zanemariti prozorske klupice zbog svjetiljke—ako imate roletu, lampa vam može pomoći da omekšate područje prozora i dodate dubinu."

image
Unsplash

Riječ je o slavljenju prirodnog svijeta

Kako dodajete sve više i više slojeva, Wilson kaže da je ključ za održavanje istinske cozycore estetike izvlačenje elemenata izravno iz prirode.

"Vaše jesenske šetnje mogu pružiti prekrasnu inspiraciju za stiliziranje vašeg doma", objašnjava ona. "Razmotrite paletu boja u svom okruženju i potražite dodatke koji odražavaju broncu, naranču i jantar. Prekrasna smeđa staklena vaza od kornjačevine s nekoliko osušenih glavica hortenzija bila bi stvarno moderan dodatak vašem stoliću za kavu ili kaminu."

Jess Martin iz Ginger Raya objašnjava da se ne radi samo o vašim bojama. Kada je riječ o sezonskim dodacima, najbolji komadi odražavaju boravak na otvorenom tijekom ovog zadivljujućeg doba godine.

"Snopovi pampas trave i osušenog lišća posvuda su na dnevnom redu ove jeseni, nudeći osjećaj prizemljenosti i smirenosti dok nježno nadopunjuju shemu boja", primjećuje Martin.

image
Unsplash

Topli mirisi su najbolji

Cozycore je privlačan za svih pet osjetila - a miris je veliki zahtjev. Kao što nam kaže Gina Strain iz Matalana, nikada ne možete podcijeniti moć mirisa. "Omatanje vašeg doma savršenim sezonskim mirisima stvara ugodan, jesenski ugođaj", objašnjava ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:25