VIŠE VAM NE TREBAJU

Jeste li znali? Ovo su stvari koje morate izbaciti iz svoga doma prije tridesete

 Instagram/katiehodgesdesign
Iako dekoracije svaki dom čine ljepšim, posebnim i vizualno privlačnim mjestom za život, postoje neke stvari kojih se nakon određenog vremena morate riješiti

U dvadesetim godinama mnogo nam se toga može progledati kroz prste, ali kada se nađemo na pragu 30-e, neke stvari moramo promijeniti. Osim navika, to se može odnositi i na uređenje doma, odnosno dekoracije. Iako dekoracije svaki dom čine ljepšim, posebnim i vizualno privlačnim, postoje neke stvari kojih se nakon određenog vremena morate riješiti. Ovo su savjeti stručnjaka kojih biste se morali pridržavati.

1. Riješite se darova koje ne koristite

- Budite svjesni i namjerni u stilu kojem 'naginjete' te komadima namještaja koje planirate smjestiti u svoj prostor. Stvaranje 'odraslog' prostora znači da donosite prave dizajnerske odluke, a ne samo koristeći ono što je besplatno ili nešto što ste nekom prilikom dobili. Naime, u stambenom se prostoru nikada nećete osjećati kao kod kuće ako je on prepun stvari koje ne koristite - rekla je za portal My Domaine dizajnerica interijera Alessandra Wood.

2. Riješite se starih postera

- U dvadesetim godinama pravo je vrijeme da se riješite starih postera i umjesto toga uložite u uokvirenu umjetnost kako biste elegantno ukrasili svoje zidove. Slike i okviri također ne moraju biti skupi. Možete ih kupiti na lokalnim tržnicama ili na Etsyju i uokviriti ih u okvire standardne veličine. Izradite vlastiti zid galerije pomiješan s ispisima, fotografijama ili uokvirenim uspomenama - objašnjava dizajnerica.

3. Riješite se 'zastarjele' rasvjete

- Ah, ta zastarjela rasvjetna tijela! Mnogi od nas skaču s mjesta na mjesto u dvadesetim godinama, ali nakon što pronađete dom koji je trajniji, vrijeme je da zamijenite zastarjela rasvjetna tijela s onima koja uistinu i na odgovarajući način pokazuju vaš osobni stil. Rasvjeta ima nevjerojatnu moć transformiranja prostora, pa zato obavezno ulažite u osvjetljenje koje volite (ali i dobrog električara) - rekla je za My Domaine dizajnerica interijera Marie Flanigan, a Darla Bankston May, također dizajnerica dodaje:

- Zamijenite nisko postavljena svjetla u domu modernom zidnom rasvjetom, a dobar su odabir i podne svjetiljke koje pristaju gotovo svakom stilu uređenja - savjetuje za portal My Domaine.

4. Riješite se staromodnih ogledala

Ogledalo nije detalj u prostoru s funkcijom, on može biti i savršena dekoracija koja osvaja svojim dizajnom. Upravo je zbog toga vrlo važno da se riješite staromodnih ogledala koja su već davno izašla iz mode kada je riječ o uređenju interijera.

- Ovdje smo da bismo se napokon pozdravili s ogledalima na vratima. Znate dobro na što mislimo, ona ogledala koja kupujete u sobi za spavaće sobe ili se kriju iza leđa vrata ormara? Ogledala su sjajna kategorija s obzirom na to da na tržištu postoje razne mogućnosti modela, što vam olakšava nadogradnju i pronalaženje elegantne alternative prilagođene odraslima. Ako tražite ogledalo veće duljine, opredijelite se za komad koji bi mogao stajati zasebno i 'ponašati se' kao umjetničko djelo ili stilizirati manje dekorativno ogledalo u domu - kaže Roxy Te.

Izvor i foto: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:34