Hvalevrijedna akcija

JYSK pokreće promjene projektom “Ne štedi na šumi!”

Prikupljaju se sredstva od prodaje plastičnih vrećica. Sa 10.000 sadnica bukve pošumljavat će se Medvednica, a projekt će biti realiziran u suradnji s Hrvatskim šumama

Maloprodajni lanac JYSK pokrenuo je projekt pod nazivom “Ne štedi na šumi!” u sklopu kojega će sva prikupljena sredstva od prodaje plastičnih vrećica s 50 posto reciklirajućeg materijala od 2. siječnja do 31. ožujka 2019. donirati u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj.

U suradnji s Hrvatskim šumama, prikupljena sredstva bit će namijenjena za nabavu 10.000 sadnica bukve sa svrhom pošumljavanja dviju zona Parka prirode Medvednica. Cilj je društveno odgovornog projekta podizanje svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovu razvoju.

Cilj je ove društveno odgovorne akcije podizanje svijesti javnosti o važnosti razvoja šuma i općenito važnosti okoliša

BITNA PITANJA

- Kao velika međunarodna tvrtka koja je u svakodnevnom kontaktu s tisućama kupaca, dobavljač a i suradnika svjesni smo svoje uloge u razvoju društveno odgovornog poslovanja kojim stvaramo novu vrijednost za sve sudionike. Projektom ‘Ne štedi na šumi!’ želimo podići svijest javnosti o bitnim pitanjima te smo sigurni da ćemo potaknuti mnoge na savjesnije ponašanje prema prirodi - izjavila je Vesna Kukić-Lončarić, country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

JYSK je pokrenuo projekt nakon nove direktive Europske unije kojom se u Hrvatsku s 1. siječnjem 2019. uvela mjera za smanjenje potrošnje laganih vrećica i obavezna naplata na prodajnim mjestima. Uz građane, JYSK ovom akcijom želi potaknuti i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj, a projekt sadnje sadnica bukve planiran je nakon završetka ciklusa prikupljanja sredstava, u travnju 2019. godine.

SADNJA

- Drago nam je što je JYSK prepoznao važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale u nekoliko navrata nakon olujnog nevremena ključno je za vraćanje ravnoteže prirodi. Nadamo se da će ovo potaknuti i druge kompanije na pokretanje sličnih inicijativa - izjavio je Damir Miškulin, voditelj Uprave zagrebačke podružnice Hrvatskih šuma.

Kroz strateški definirana područja JYSK na lokalnoj razini redovito djeluje brinući o mladima, o okolišu kroz održivi razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša te o zdravom životu kroz prevenciju, edukaciju i aktivnost.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 14:49