NEOČEKIVANI UKRAS U INTERIJERU

Kablovi odsad mogu biti zanimljiva dekoracija u domu, evo kako!

 Pierre Castignola
 

Dosadni i neugledni kabeli sve većeg broja elektroničkih uređaja koje imamo u svojem domu u samo nekoliko sekundi mogu narušiti izgled inače lijepo uređenog interijera. Međutim, Diego Faivre smislio je savršeni način kako sakriti ove neželjene detalje i ne samo to, pretvoriti ih u zanimljivu dekoraciju u domu.

Foto: Pierre Castignola

Faivre je električne kabele i utikače ukrasio jarko obojenim uzorkom, pokušavajući unijeti malo zabave ovim na prvi pogled 'dosadnim i zaboravljenim' predmetima.

- Trebao sam produžni kabel za jedan svoj rad i pomislio sam 'kako je samo ružan'. I tu je sve krenulo. Počeo sam ga premazati glinom koja se suši na zraku gotovo ne razmišljajući o tome. Tek kasnije sam shvatio koliko je to odjeknulo kod ljudi i koliko im se zapravo sviđa, jer kabeli su uistinu najomraženiji predmeti u našim domovima - rekao je za portal dezeen.com.

Foto: Pierre Castignola

- Premaz može djelovati i kao zaštitni sloj te kao takav omogućuje mi da sakrijem male nesavršenosti. Na neki način radim poput fizioterapeuta, 'masirajući' predmete u domu kako bih im dao drugi, bolji život - dodao je.

Osim što je ideja vizualno privlačna, također je i potpuno sigurna. Naime, u slučaju bilo kakvog električnog preopterećenja ili pregrijavanja tvrdi da, budući da se glina uglavnom sastoji od organske tvari, ne sagorijeva. Umjesto toga, jednostavno se karbonizira i pretvara u malo tamniju nijansu.

Izvor: dezeen.com

Foto: Pierre Castignola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 03:55