TORTA I DEKORACIJA

Kad se male ruke slože: Zimska torta ukrašena božićnom Kooglicom za čaroban i bajkovit dojam

Gordana Jerabek
Zašto ove godine ne biste isprobali nešto novo i svoje slastice ukrasili staklenom Kooglicom?

Martina Šimunković vlasnica je Koogli, odrasla je u obrtničkoj obitelji, a po struci je povjesničarka umjetnosti. Za svake blagdane Martina iznenadi nekim divnim novitetom, a ovaj put oduševila nas je tortom koju je izradila njezina prijateljica Anita Krpan, pravnica po struci, koja je otkrila svoj talent za pečenjem torti izradom raznih figurica od ticino mase. Torte Anita inače izrađuje za svoju obitelj i prijatelje.

image
Gordana Jerabek
image
Gordana Jerabek

- Ova zimska torta je rađena s biskvitom u koji ide pekmez od marelice, a krema je od jogobele, sa šumskim voćem, šlagom i voćnim jogurtom. Za ukrašavanje je bila potrebna ticino masa, tzv. fondant kojom je torta prekrivena i pomoću koje su napravljeni borići. Koogla kojom je torta ukrašena ispuhana je u Martininom u staklopuhačkom obrtu Koogle koji ima tradiciju dugu 60 godina.

image
Gordana Jerabek

- Ovakvim zimskim pejzažima na torti, želja nam je inspirirati ljude da se i sami okušaju u takvim kreacijama, a i kao prijedlog profesionalcima za upotrebu staklene kugle kao dekoracije na svojim slasticama koja stvara čaroban i bajkovit dojam.

image
Gordana Jerabek
image
Gordana Jerabek
image
Gordana Jerabek
image
Gordana Jerabek

Ove godine su najtraženije Koogle s Orašarima, kao i sa sukulentima te staklene Koogle na postolju u maniri snježnih kugla.

Ali uvijek su traženi "klasici" kao što su Koogle s perjem, grančicama i ptičicama u zimskim vrtovima - govori Martina.

Više na: Facebook @Koogle i službenoj stranici Koogle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 14:41