slatki dvorac

Kako bi napravili vrh svadbene torte slastičari su se penjali na ljestve, a počeli su je raditi mjesecima prije. Mladence je koštala 15.000 eura

 Facebook/Screenshot/Bespoke Cakes by Sam

Vjenčanja su za mnoge djevojke ispunjenje sna koje su sanjale kad su bile djevojčice. Žele bajku, žele savršenstvo, žele se osjećati taj dan najbolje i najljepše što mogu. No, na svadbama ima i bizarnih, zabavnih i zanimljivih detalja. Poput ovog.

Mladenci nisu štedjeli na zabavi u finom londonskom hotelu te su za proslavu potrošili oko 58.000 eura, a dio tog računa, točnije 15.000 eura, potrošili su na gigantsku tortu visoku četiri metra.

Medellin (18) je golemu tortu za svoje vjenčanje prvi put vidjela na zabavi. Udavala se za svoju srednjoškolsku ljubav, 20-godišnjeg Patricka Bartona. Zabava je bila u Savoy Ballroomu u Londonu. Slastičari su ovu tortu počeli raditi u studenom. Najprije su napravili šest okruglih kolača od po 20 centimetara koji su služili kao ‘latice‘, a za tornjeve su koristili novu tehnologiju, odnosno 3D printer, te ih naslagali na golemu konstrukciju.

Kako bi dvorac bio uvjerljiv, čak je i svaki prozorčić opremljen LED svjetlima, tako da torta svijetli. Sve je preliveno s 50 kilograma bijele glazure, a zatim ukrašeno zlatnim listićima.

- Cijeli dan je bio savršen. Imali smo više od 200 gostiju. Torta je bila fantastična, ostala sam bez riječi - rekla je oduševljena mladenka, a slastičari su otkrili kako je ova torta najveća koju su izgradili u karijeri. Slastičari, supružnici Sam i Dave Woodworf, inače roditelji četvero djece, piše The Sun.

-Trebalo nam je šest sati da sagradimo dvorac i morali smo koristiti ljestve da bi došli do vrha - otkrili su slastičari i dodali da su plakali kada su vidjeli gotov proizvod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:20