INSPIRACIJE

Kako dizajnirati veće, ali i one manje toalete u domu

Iako je toalet obično prilično male kvadrature, nema razloga da ne bude uređen privlačno, kao i ostatak stana. Nemojte se usredotočiti na ono što ne možete učiniti ... evo što možete učiniti da biste se bolje osjećali vi, ali i vaši gosti u ovoj prostoriji doma

Toalet u domu intimna je zona kojoj se često posvećuje najmanje pažnje kada je u pitanju uređenje. No, ova najmanja soba kao i ostatak doma nikako ne bi smjela biti zapostavljena s obzirom na to da je koriste svi članovi obitelji, ali i gosti, što je razlog više da ju uredite maštovito i zanimljivo. Toaleti su najčešće smješteni u uskim prostorijama i imaju ograničenu kvadraturu pa je svaka dobra kreativna ideja više nego dobro došla. U WC možete smjestiti različite ukrase u stilu koji volite, a mi vam donosimo naš izbor inspiracija.

Iako je toalet obično prilično male kvadrature, nema razloga da ne bude uređen privlačno, kao i ostatak stana. Danas ćemo s vama podijeliti neke ideje koje trebate imati na umu prilikom uređenja toaleta. Elementi koje mora imati svaki toalet su: ormarić i prirodno svjetlo obično nisu prioritet pa sve što trebate je toalet, mali umivaonik i jedan luster. Ako ga možda želite urediti sa stilom. Kul pozadine, otmjeni umivaonik, prekrasan luster i vjerojatno mali ormarić ispod umivaonika su stvari koje morate odabrati. U ovom smo članku za vas prikupili hrpu izvrsno dizajniranih toaleta koji vam mogu pomoći prilikom uređenja ove male intimne zone.

Moderan toalet uređen geometrijskim uzorkom pločica i drvom.

Ovaj je toalet uređen velikim metalnim umivaonikom, biljkama i istaknutim cijevima.

Jednostavno uređen WC drvenim zidnim panelima.

Zidni dekor

Zidne pozadine poput tapeta sve češće možemo vidjeti i u WC-u, a možete odabrati koju god želite, kako biste ovaj mali prostor istaknuli. Možete kompletni zid presvući tapetom ili kombinirati tapete s pločicama ili nekim drugim materijalima. Betonski zidovi su također već neko vrijeme vrlo popularni i osim što izvrsno pristaju u minimalističkim i industrijskim prostorima, jednostavni su za izradu i održavanje, što ih čini idealnim za bilo koji stil uređenja. Nikako ne treba zaboraviti ni pločice, tradicionalan detalj u WC koji je danas dostupan u bezbroj dezena i oblika.

Suvremeno opremljen toalet s pločicama u imitaciji drva i malim ugradbenim umivaonikom.

Namještaj i uređaji

Komad namještaja koji obično prvo vidite u toaletu je zidno ogledalo, koje mora biti vrlo elegantno. Uz to, ako vam je toalet malen trebate zidni umivaonik. Ako vam treba prostor za odlaganje kupaonskih stvari, možete koristiti zidne police, koje ne uzimaju puno prostora, a uvijek dobar detalj su i zidne niše. Također, možete napraviti ugradbenu jedinicu u zidovima, a ako imate veliki toalet, onda možete ugraditi veliki ormar za pohranu.

Veliko uokvireno ogledalo i mozaik pločice.

Svjetlo i dekor

Većina toaleta obično nema prozore, što znači da se morate sami pobrinuti za adekvatnu rasvjetu. Ugradbena rasvjeta je idealna za male prostore, a ako želite možete dodatno osvijetliti prostoriju lusterima ili efektnim stropnim lampama. Što se tiče dekoracije, možete napraviti zidnu galeriju, dodati biljke, različite zabavne znakove i naravno ogledalo u okviru koje će odgovarati stilu. Također, možete koristiti košare za odlaganje stvari, ako imate mjesta ili kutije na policama iznad WC školjke.

Toalet uređen u skandinavskom stilu.

Crno-bijela kombinacija uvijek je dobar izbor.

WC u sivoj boji.

Elegantna kombinacija velikih pločica u smeđe-bijeloj boji.

Veliko ogledalo, ukrasi i slika lijepo pristaju ovom malom WC-u.

Bijeli WC upotpunjen drvenim policama.

Toalet u dvije boje.

Mali WC s malenim umivaonikom i mozaik pločicama.

Jednostavno uređenje toaleta s zidnim policama.

Taolet s efektom školske ploče.

Minimalistički opremljen WC s malim nadgradnim umivaonikom i policom.

Bijeli WC s akcentnim detaljima u crnoj boji.

Iznimno uski WC s uskom konzolom, malim umivaonikom i ogledalom.

Suvremeno uređen WC sa stropnim ssvjetiljkama i malom zidnom galerijom.

Plave vertikalno postavljene zidne tapete izgledaju izvrsno u ovom malom WC-u.

Bogata zidna pozadina u klsično opremljenom WC-u.

Jednostavna crno-bijela kombinacija boja i raskošno ogledalo sa zlatnim okvirom.

Drvene zidne obloge u taoletu.

Još jedna primjer klasično opremljenog WC-a.

Kao u hotelskoj sobi.

Kombinacija različitih stilova također može dobro izgledati, kao u ovom primjeru.

Upečatljive crno-bijele prugice.

Ženstvene boje za moderni WC.

Jednostavni bijeli WC s upečatljivim ružičastim ormarom.

Foto: flashdecor.livejournal.com

Izvor: digsdigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:30