Bez puno muke

Kako do elegantne i lijepe kuhinje: 6 praktičnih i efektnih rješenja za izgled bez greške

 INSTAGRAM /@INTERIOR_DESIGNLOVE12/
Volite držati stvari na dohvat ruke na radnoj površini i lako napravite nered?

Koliko god se trudili sve namirnice i kuhinjske potrepštine uredno spremati u ormariće nakon što završimo s kuhanjem i jelom, nekako se uvijek nakupi prava gomila stvari na našim radnim površinama. Od dasaka, začina, kuhača pa do raznovrsnih drugih predmeta, lako se napravi nepregledna gužva na našim površinama koja nas još više zbunjuje dok tražimo ono što nam zapravo treba. No, imamo rješenje za to! Zašto ne biste jednostavno prigrlili činjenicu da volite držati stvari na radnoj površini i potrudili se da vaša radna ploha izgleda zaista fantastično! Kako? Na jedan od ovih sedam odličnih načina!

Eliminirajte plastične boce

Tekućine koje kupujete u plastičnim bocama prelijte u lijepe staklene inačice koje će odmah izgledati finije i elegantnije na vašoj radnoj površini. Uskladite boce za ocat i ulje i držite ih bez srama na izloženom mjestu u kuhinji.

Ukrasite radnu površinu s biljkama

Biljke u kuhinji izgledaju predivno, a unose i malo života u prostor. Nije važno jesu li jestive ili samo dekorativne, njihove će boje unijeti svježinu u vašu kuhinju.

Posložite drvene daske

Ništa ne odiše s toliko šarma kao drvo, a u uređenje svoje kuhinje možete ga uključiti pomoću raznovrsnih drvenih dasaka, žlica, kuhača, podmetača za jelo ili ukrasnih zdjelica. Poslažite uredno svoje daske po veličini uza zid i ne samo da će biti korisne, nego i zaista dekorativne.

Grupirajte kuhinjska pomagala

Sakupite sva svoja kuhinjska pomagala na jednom mjestu i to u neku veselu vazu ili zdjelu te ih složite na radnu površinu kraj začina gdje će izgledati zanimljivo i funkcionirati kao pravi ukras.

Okupite sve na ukrasnom pladnju

Nabavite pladanj koji vam se sviđa, bilo da je od drva, metala ili lijepe plastike te na njemu organizirajte začine koje najčešće koristite, ulja i ocat. Stavite zajedno s njima i koju drvenu žlicu ili kuhaču kojom ćete promiješati hranu jednom kada ju začinite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:12