Čas posla

Kako je karnišom iz Ikee transformirala dosadni hodnik u prostor vrijedan divljenja

 /SHUTTERSTOCK
Ako u svom domu imate dugački hodnik, možda se pitate kako ga učiniti privlačnijim? Odgovor potražite u ovom članku

Srećom, jedan trik @nestbyjess pokazuje kako možete dodati ugođaj dosadnom prostoru koristeći samo zavjese i fleksibilne karniše od obojenog metala iz IKEA-e. Dodavanjem ove konstrukcije u vašu sobu, možete stvoriti elegantni ugođaj inače blijedom hodniku — to sigurno nije nešto što viđate svaki dan. Ovo je izvrsna opcija ako planirate renovirati interijer s ograničenim proračunom, a uz to vam još može vam pomoći ako imate prozore u prostoru dodavanjem sloja privatnosti.

Osim u vlastitom domu, ovaj trik možete koristiti u stanu ili kući koju iznajmljujete kao istaknuti komad koji će dati ugođaj hodniku. Dakle, što vam treba?

Prvo odaberite zavjese po svom izboru i IKEA RÄCKA karniše. U videu autorica koristi svilene zavjese, ali možete odabrati ono što najbolje odgovara stilu koji tražite. Mjere za obje ove stavke ovisit će o mjerama vašeg hodnika, stoga ih svakako uzmite prije kupovine. Naravno, izmjerite od mjesta gdje želite da zavjese počinju do mjesta gdje želite da završavaju. Za početak, povežite karniše jednu u drugu i pričvrstiti ih na zid, pazeći da ostanu na mjestu. Zatim dodajte zavjese. I to je to!

Naravno, razlog zbog kojeg je ovaj hack moguć su RÄCKA karniše, koje se mogu jednostavno spojiti u prilično veliku karnišu. Bez njih bi bilo nevjerojatno teško postići isti izgled upotrebom obične šipke za zavjese. Izgledalo bi nepovezanije i neurednije. Dok će vam ovaj trik pomoći da podignete prostor na višu razinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:33