Top tema

Kako je megahit ‘Last Christmas‘ postao božićna igra preživljavanja o kojoj svi pričaju ovih dana

 YOUTUBE/ WHAM! - LAST CHRISTMAS (OFFICIAL VIDEO)/

Cilj je jednostavan, a misija gotovo nemoguća! Ne smijete čuti Wham!-ov sveprisutni klasik Last Christmas, u bilo kojem trenutku između početka prosinca i Badnjaka.

Whamageddon je igra u kojoj igrači pokušavaju proći od 1. prosinca do kraja Badnjaka (24. prosinca) a da ne čuju "Last Christmas" od Wham!-a. Igrač koji čuje ovaj božićni klasik mora na društvenim mrežama objaviti da ispada uz hashtag #Whamageddon. Iznimke u igri su da igrač može slušati remikseve i obrade pjesme.

Kada je igrač neočekivano izbačen, to je ‘Whambush‘. Iako se ne potiče, tehnički igrač može drugom igraču poslati pjesmu ili mu je pustiti, da ovaj izgubi. Stoga ne čudi da je Whamageddon opisan kao igra preživljavanja.

image
WHAMAGEDDON.COM/

Jedna od najranijih dokumentiranih verzija Whamageddona pojavila se 2010. na GTPlanetu, internetskom forumu, ali je tek nakon smrti Georgea Michaela na Božić 2016., igra dobila ime Whamageddon. kada je i formalno pokrenuta Facebook stranica.

Koliko sudionici Whamageddona ozbiljno shvaćaju igru, uvjerio se DJ Matt Facer, poznat kao Matty, koji je hit iz 1984. pustio na zvučnicima u poluvremenu utakmice Northampton Town - Portsmouth na engleskom stadionu Sixfields. Utakmicu je pratilo više od 7000 ljudi pa je DJ na sebe navukao bijes sudionika Whamageddona koji su već 2. prosinca 2023. ispali iz igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:41