PRIJE I POSLIJE

Kako je stari radni stol pretvoren u kuhinjski otok koji ima sve i izgleda fantastično

 Christine LeClaire
Christina je inače veliki ljubitelj "uradi sam" projekata pa inače puno vremena provodi na oglasnicima u potrazi za idejama

Renoviranje kuhinje je skup pothvat, posebno ako uzmete u obzir ormare po narudžbi. No, pametni "uradi sam" projekti mogu uvelike pomoći u smanjenju troškova, a ovaj projekt Christine LeClaire doista ulazi u tu kategoriju.

Christina je inače veliki ljubitelj "uradi sam" projekata pa inače puno vremena provodi na oglasnicima u potrazi za idejama, jednom prilikom je vidjela ovaj stol na Facebook Marketplaceu i dobila ideju što bi on mogao postati. - Znala sam da želim kuhinjski otok koji će zamijeniti moj stol u blagovaonici - piše Christina na svojim društvenim mrežama. -Pronašla sam radni stol od punog drva savršenih dimenzija i jednostavno sam znala da će biti savršena baza za kuhinjski otok.

Iako na prvu ova ideja pomalo budi sumnju Christina kaže kako to nije iznenađenje te su neki od njezinih najbližih prijatelja također bili sumnjičavi, ali nakon nekoliko prilagodbi to se u potpunosti promijenilo.

Prvi postupak je bio uklanjanje radne površine, a zatim je obje strane spojila čvrstom bazom na dnu otoka koju je obrubila lajsnama. Christina je zadržala iste stare ladice, ali je koristila drvene obloge i nove ručke kako bi im dala starinski i apotekarski stil. Zatim je dodala novu drvenu ploču - koju je produljila dovoljno dugo da stanu dva stolca ispod - koja je poduprta tokarenim nogama.

Svijetlozelena boja na podnožju otoka uklapa su u pomalo rustikalni stil koji nadopunjuje vintage vibru cijelog Christininog doma. Kkao saznajemo projekt je završen za tri tjedna, a ova kreativka ga je napravila bez ičije pomoći.

- Oduševljena sam konačnim rezultatom – kaže. - Svi su oko mene mislili da sam luda kad sam im rekla da ću radni stol pretvoriti u kuhinjski otok u apotekarskom stilu jer to nisu mogli nikako zamisliti, ali sad su i oni prezadovoljni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 03:42