ČAS POSLA

Kako napraviti masku za lice od marame bez šivanja

Sve što trebate za izradu ove zaštitne maske za lice je marama ili veći kvadrat tkanine i dvije gumene trake ili gumice

Donedavno je Svjetska zdravstvena organizacija napominjala da zaštitne maske u vrijeme pandemije koronavirusa trebaju nositi zaraženi, njegovatelji osoba zaraženih koronavirusom i osobe koje kašlju ili kišu. Međutim, kako su svakim danom mjere opreza sve veće, uskoro će svi morati nositi maske u javnosti, čak i oni koji ne pokazuju simptome.

Medicinske zaštitne maske svih vrsta, odjeća, rukavice, odnosno sve što u ovom trenutku može koliko-toliko spriječiti širenje koronavirusa jedan je od većih problema, koji najviše pogađa zdravstvene radnike. Svi koji nose maske za osobnu upotrebu trebali bi ih prestati kupovati, kako bi profesionalci koji ih najviše trebaju bili sigurni.

Za većinu ljudi je najbolje rješenje da naprave svoje. Do sada smo vam već pokazali kako sašiti masku koja je učinkovita protiv koronavirusa, a danas ćemo vam pokazati verziju za koju nije potrebno apsolutno nikakvo šivanje.

Sve što trebate za izradu ove zaštitne maske za lice je marama ili veći kvadrat tkanine i dvije gumene trake ili gumice.

Imajte na umu da ova vrsta maski nije idealna za zdravstvene radnike koji su izloženi koronavirusu jer omogućuje sitne kapljice da prođu kroz dijelove maske. Ali je korisna za sve koji izlaze u kupovinu namirnica ili rade.

Slikovni prikaz tutorijala

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 00:18