Ostvarenje sna

Kako postići taj toliko privlačan rustikalni stil zbog kojeg će vas svi uvijek rado posjećivati

 INSTAGRAM @MELISSA_PENFOLD/
Donosimo savjete koji će vam pomoći da od prostora koji imate učinite savršeno mjesto za bijeg

Kad život postane težak, ideja o bijegu u vlastito utočište daleko od grada i obaveza ponekad je sve što trebamo. Međutim, kako bi prostor u koji bježimo uistinu pružio željeni mir potrebno je poraditi na ugođaju i atmosferi.

Zapitajte se kako želite živjeti, kako se želite osjećati u svojoj kući? U pozadini svog uma, pomislite ne samo na ono što želite danas, već na ono što ćete željeti za pet godina? Ljudi su najsretniji kod kuće kada njihova mjesta zadovoljavaju njihove potrebe. Stoga vam danas u ovom članku donosimo sve tajne rustikalnog ugođaja koji pronalazimo u najudobnijim kućicama.

1. Drveni namještaj

Temelj svakog uređenja je namještaj koji odaberete, a u ovom slučaju to je drvo. Ne treba pretjerivati i potražite one komade koji svojim jednostavnim dizajnom skladno komunicira s vanjskim prostorom, poput drvene klupe koja bi se jednako dobro uklopila i u vaš dom.

Povijesno gledano, namještaj se nekada izrađivao od materijala koji je lokalan i dostupan, pa drveni namještaj od cjepanica koji neće zagušiti prostor svojom pojavom ima smisla. Također je poželjno koristiti što više antiknih predmeta za uređenje, a najbolji dojam ostavlja prostor čiji predmeti pričaju priču.

Namještaj od jelovine, kao i stari obnovljeni stolovi, škrinje ili klupe jednako su zanimljivi, jer također daju lijepi ugođaj. Zapamtite da prostor treba izgledati organski i prirodno.

2. Pažljivo odabrani ukrasi

Kada smo kod umjetnosti, sve dok je njezin karakter jednostavan i pomalo skroman, može. Stare slike i akvareli su posebno lijepi i mekani, a možda to biti i zbirka crno-bijelih fotografija relevantnih za to mjesto. No, nikako ne zaboravite na vintage komade koji mogu posebno dobro izgledati.

Također, sve što govori o prirodi dobro se poklapa u uređenje. Dekoriranje bi trebalo biti usmjereno ka stvaranju tog super ugodnog osjećaja i unošenju puno prirodnih materijala u nijansama bijele, smeđe, plave i zelene inspirirane prirodom.

3. Miješanje stilova dekora

Slobodno dodajte nekoliko velikih fotografija koje mogu biti i pomalo ekscentrične ili negdje uklopite pozlaćeni okvir s uljanom slikom, samo se potrudite da sve izgleda prirodno koliko god je to moguće.

4. Unesite prirodne materijale u kuhinju

Kuhinja je ključna i uistinu je srce svakog prostora, zato je i ovdje poželjno koristiti prirodne materijale: stari stol, stare drvene zdjele, košare na vrhu ormarića, vintage rukotvorine, čelični stalak za lonce ili bakrene posude, sve može.

5. Usredotočite se na udobnost

Ovo mjesto bi trebalo biti za opuštanje, otklanjanje stresa svakodnevnog života i uživanje u malo tišine i samoće. Kako biste to postigli osvijetlite sobe lampama što je više moguće. No, izbjegavajte ugradbenu rasvjetu jer izgleda neprirodno u takvom okruženju.

6. Udobni predmeti

Opremite svoje dnevne prostore imajući na umu stvarni život i predviđajući način na koji će se prostor koristiti. Ovčje kože možete koristiti na sofama i stolicama. Iznimno su udobne i sjajno izgledaju u rustikalnom okruženju. Postavite i veliku pletenu košaru u koju možete ubaciti pokrivače i jastuke.

Miješanje materijala može stvoriti opušten, ali intrigantan izgled koji će vam pružiti dekor za kojim žudite.

7. Usredotočite se na funkcionalnost

Svakako se usredotočite na funkcionalnost svojih rustikalnih značajki. Kamin treba imati sve alate potrebne za jednostavnu upotrebu. Također zanimljiv detalj možete postići načinom na koji slažete drva. I ne zaboravite na podove, oni dodaju još jedan sloj vašem dizajnu, poput starih prostirki i etno tepiha.

8. Istaknite i vanjski prostor

Vanjski boravak slijedi istu ideju kao i interijer. Koristite vintage namještaj za sjedenje ako je to moguće - tikovinu za ležaljke, namještaj od pruća, sklopive stolice i stolove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:48