Koža bez neželjenog sjaja je moguća

Kako pravilno tretirati masnu kožu lica tijekom ljeta? 

Rješenja iz Eisenberg Paris laboratorija za kožu bez neželjenog sjaja

Svaki tip kože karakteriziraju svojstveni simptomi koji ga prate, što je slučaj i kod masne kože lica. Ono što predstavlja estetski problem, pogotovo ljudima koji su cijeli dan u pokretu je sjaj sredine lica, koji se pogoršava prilikom jačih fizičkih napora, a kod žena je to zasigurno šminka i puder koji se tope tijekom dana. Kako bi ostala hidratizirana, vlažna i zdrava, koža proizvodi prirodno ulje zvano sebum. U umjerenim količinama on ima ključnu zaštitnu ulogu, čineći dio zaštitne barijere kože, dok kod nekih ljudi pojava veće količine sebuma od potrebne, rezultira ne samo masnim izgledom lica, već i dodatnim širenjem pora. Dolazak ljeta te viših temperatura i pretjerano izlaganje suncu kao i činjenica da se tijekom ljeta, koža lica obilnije znoji, često dovodi do pojačanog lučenja sebuma te pojave neugodnog sjaja, ali i dehidracije, a problem i posljedice ovog tipa kože, česta su pojava kako kod žena tako i kod muškaraca. Dobra vijest je da je put do blistave kože bez neželjenog sjaja odijeljen sa samo par promjena u dnevnoj beauty rutini, s proizvodima koji će osigurati ono najbolje za ovaj tip kože. U nastavku donosimo izvrsna rješenja iz francuskog laboratorija Eisenberg Paris, koja će masnu kožu držati pod kontrolom, uz osiguravajuću svježinu i hidrataciju kroz cijeli dan, čak i u vrućim ljetnim danima.

„Uvjerenje kako masnom tipu kože nije potrebna hidratacija nije točno jer ovaj tip kože ima jednake ili čak veće potrebe za vlagom kao i drugi tipovi. Dnevna njega masne kože može i mora biti bazirana na laganim teksturama poput fluida.“

Žene

Moisturising Fluid Cream (50 ml / 399,00 kn) - Univerzalna ultra lagana emulzija fina na dodir pogodna je za sve tipove kože i sve dobne skupine. Osvježava i hidratizira zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, uljima noćurka i oraha makadamija dok kombinacija vitamina A i E suzbija štetne učinke slobodnih radikala, a nježna tekstura, stapa se s kožom čineći je izvrsnom bazom za šminku. Ujutro i/ili navečer preporuča se nanošenje proizvoda na savršeno čisto lice i vrat.

Active Mattifying Secret (50ml / 499,00 kn) krema je tekuće, baršunaste teksture koja pruža vrhunski postojan praškasti i mat rezultat. Namijenjena mješovitoj i masnoj koži istovremeno vlaži, regulira višak sebuma, tonira i obnavlja zahvaljujući učinkovitosti svog matirajućeg agensa i neprekidnom hidratantnom djelovanju hijaluronske kiseline. Nanosi se samostalno ili nakon korištenja Moisturising Fluid kreme, posebno na područje T zone za dugotrajni efekt šminke bez neželjenog sjaja.

„Ključan korak u njezi masne kože je djelovati uravnoteženo, koristeći kvalitetan proizvod namijenjen ovom tipu kože.“

Muškarci

Men Mattifying Regulating Concentrate (75 ml / 465,00 kn) krema je izrazito lagane teksture koja pruža trenutačni i dugotrajni mat učinak. Sadrži posebne aktivne sastojke koji reguliraju i istovremeno normaliziraju masne izlučevine uglađujući kožu. Vitamini A, E i C u kombinaciji s panax ginsengom jačaju obrambeni sustav kože i intenzivno se bore protiv slobodnih radikala. Nanošenje se preporuča ujutro na čitavo lice ili samo na T-zonu, uz izbjegavanje područja oko očiju.

Men Essential Two-in-One (150 ml / 275,00 kn) dvonamjenski je proizvod za svakodnevno čišćenje lica i brijanje ili jednostavno za čišćenje lica koje predstavlja prvi korak za normalno funkcioniranje i lijep izgled kože. Ova lagana, osvježavajuća formula osigurava brzo, umirujuće i ugodno brijanje, dok aktivni sastojci nježno čiste i stvaraju pjenu, uklanjajući toksine koji se pojavljuju radi onečišćenja, bez neželjenog isušivanja kože.

  1. Brijanje: Umasirajte gel po vlažnoj bradi i nastavite s brijanjem. Po završetku dobro isperite i osušite ručnikom.

  2. Čišćenje: Nanesite na vlažno lice i lagano zapjenite za uklanjanje nečistoća, a potom dobro isperite i osušite ručnikom.

EISENBERG Paris proizvode možete pronaći u Douglas poslovnicama te na www.douglas.hr ili pozivom na broj 0800 1221 Douglas call centra (ponedjeljak – subota; 8-17h).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:30