BOJE I SIMETRIJA

Kako složiti jastuke na krevetu? Isprobajte ove brze stilske trikove za ljepšu spavaću sobu

 KRBLOKHIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Dakle, na koliko različitih načina možete postaviti jastuke na krevet? I jeste li ih cijelo vrijeme namiještali krivo?

Vjerovali ili ne, postoji umjetnička forma kako složiti jastuke na krevetu, i to doista može učiniti veliku razliku u vašoj spavaćoj sobi, pretvarajući stari krevet u nešto što je udobno i raskošno, a istovremeno daje pravi fokus na sobu.

Dakle, na koliko različitih načina možete postaviti jastuke na krevet? I jeste li ih cijelo vrijeme namiještali krivo? Dizajneri i stručnjaci za Livingetc su dali neke najbolje ideje i savjete za spavaće sobe.

KOLIKO JASTUKA TREBA BITI?

Prvo odredite pravi broj jastuka. "Prema mom suprugu, maksimalni broj jastuka koji je potreban na krevetu je jedan po glavi", kaže dizajnerica Bethany Adams "ali kao dizajnerica, kažem da trebate najmanje dva po glavi, plus barem jedan ukrasni jastuk."

"Znamo koliko može biti zamorno boraviti u hotelu u kojem ima mnoštvo jastuka i treba vam 10 minuta da ih maknete s kreveta prije nego što se smjestite", kaže Anna. "Zato to izbjegavamo pod svaku cijenu. Manje je više, samo odaberite prave oblike koji se slažu uz ostatak posteljine i stiliziranja kreveta."

"Svaki krevet opremamo s tri srednja četvrtasta jastuka uz uzglavlje. Zatim se dva velika, čvrsta jastuka u sredini, s dva srednja, duga jastuka sprijeda. Dodajte nekoliko ukrasnih jastučića, po mogućnosti s tkaninom s uzorkom ili nekim detaljem," kaže Severine Lammoglia.

KAKO POSLOŽITI JASTUKE?

Vrlo je dobro imati pravu količinu jastuka, ali njihovo slaganje je važno za stvaranje pravog raspoloženja, luksuznog izgleda spavaće sobe i stiliziranje kreveta. "Savjetovala bih da pospremite krevet tako da vam jastuci za spavanje budu naslonjeni na uzglavlje", savjetuje Bethany. "Zatim dodajte jastuk u obliku kvadra ili pravokutnika koji će odgovarati vašoj posteljini i na kraju dodajte jedan ukrasni jastuk u sredini." Ovaj ukrasni jastuk može biti dugačak jastučić, okrugli plisirani ili manji četvrtasti, ali neka bude zanimljiv i drugačiji od vaše posteljine.

Kada slažete jastuke za spavanje, gušće jastuke pune veličine stavite straga, a mekše jastuke naprijed kako biste mogli uživati u većoj udobnosti. Također biste mogli razmisliti o redoslijedu visine i pomaknuti manje prema naprijed tako da se slažu prema dolje zadovoljavajućim redoslijedom visine.

IDITE ZA SIMETRIJOM

Dva ukrasna jastuka po glavi mogu biti dovoljna za luksuzni dojam spavaće sobe. Također, takvi jastuci mogu pomoći u stvaranju simetrije i prozračnog izgleda. Odaberite dva jastuka ekstra široke veličine i uparite ih s niskim jastucima kako biste zadržali hijerarhiju. Alternativna opcija bila bi položiti jastuke ravno umjesto uspravno, za više skandinavski izgled spavaće sobe.

KAKO ODABRATI BOJE ZA JASTUKE?

Kao i veličina i redoslijed, kada se radi o tome kako stilizirati jastuke, također želite biti sigurni da imate dobru kombinaciju boja i uzoraka i svakako ih namjestite u skladu s tim. Možete odabrati ukrasni jastuk kontrastne boje ili uzorka koji će upotpuniti vaša dva jastuka za spavanje, ili ako imate jedan ukrasni jastuk, bilo bi dobro da odaberete ovaj u kontrastnoj boji ili materijalu. Ako želite više jastuka i postavite središnji jastuk, odaberite treću boju koja nadopunjuje ostale boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:59