Dream team

Kako su otac i 23-godišnji sin pretvorili staru šupu u "malenu vilu" dokumentirajući to putovanje na YouTubeu

 DANNER CRONISE/
Danner Cronise i njegov otac odlučili su pretvoriti šupu kupljenu za 5250 dolara u ‘fantastično utočište‘

Trgovine poput Home Depota, Walmarta i Amazona prodaju komplete za izgradnju malenih kuća, koji olakšavaju izgradnju od nule. Ali ovaj duo otac-sin odlučio je raditi stvari na staromodan način i preurediti postojeću staru šupu kupljenu kod Home Depota prije dvadeset godina u najveću malu kuću na svijetu.

image
DANNER CRONISE/

Obitelj Cronise kupila je imanje u brdima južnog Tennesseeja 2001. godine, a kako su trebali negdje živjeti dok grade svoj novi dom, kupili su i komplet za izgradnju male kuće u Home Depotu za 5250 dolara.

image
DANNER CRONISE/
image
DANNER CRONISE/

Iako su izgradili betonske temelje za malu kupaonicu, planovi su se promijenili i na kraju se obitelj preselila u Huntsville, Alabama.

image
DANNER CRONISE/
image
DANNER CRONISE/

Šupa je bila netaknuta 20 godina, sve dok je otac nije posjetio 2020. godine. Bila je prekrivena vinovom lozom i okružena drvećem i grmljem, pa je sinu poslao SMS poruku: "Moramo spasiti šupu."

Nakon što su Danner i njegove sestre posjetile imanje, bilo je očito da je šupa godinama bila zapuštena i da je čak postala dom za dvije bezopasne zmije.

image
DANNER CRONISE/

Obnovljena šupa uključuje kupaonicu, dimnjak, kuhinju i garažu, što je dovelo do toga da maleni dom više nije tako malen. Čak se i našalio da je šupa "evoluirala u (malu) vilu", a sada se nada da će službeno imati najveću malu kuću na svijetu.

image
DANNER CRONISE/

Iako je Danner naučio nove vještine dok je gradio "malenu vilu", vrijeme provedeno s ocem bilo je nezaboravan dio iskustva. “Bilo je nevjerojatno raditi jedan na jedan sa tatom u proteklih nekoliko godina,” rekao je za Business Insider. “Mislim da je to iskustvo koje većina ljudi ne doživi sa svojim očevima, pa sam nevjerojatno zahvalan na tome.”

image

Otac i sin

DANNER CRONISE/

Danner nije podijelio novosti sa svojim TikTok pratiteljima od siječnja, ali njegov YouTube kanal prepun je sadržaja o renoviranju u posljednjih šest mjeseci. Dvojac nema službeni datum dovršetka, što im omogućuje da ne žure s projektom, ali nadamo se da će na YouTubeu otkriti konačni izgled ne tako malene kuće.

Prema intervjuu na Business Insideru, procijenjeni trošak za obnovu šupe u posljednje tri godine iznosi 15 000 dolara.

S gotovo 40 videozapisa na YouTubeu koji dokumentiraju napredak obnove, Danner je stekao 36,4 tisuća pretplatnika i 105,4 tisuća pratitelja na TikToku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:27