Kako urediti novi stan u industrijskom stilu?

Pogledajte savjete arhitektice Violeta Beljić Kušić i proizvode koje smo odabrali za vas u industrijskom stilu

Kako bi se novi stan što vjerodostojnije uredio u industrijskom stilu, arhitektica Violeta Beljić Kušić smatra da su građevinski radovi u građevinama kolektivnog stanovanja nužni u smislu otvaranja prostora i nihiliziranja pregradnih zidova kako bi se izbjegla propterećenost prostora i groteskno pretjerivanje, prije svega zbog dva najčešća nedostatka – visine stropa i velikih prozora.

Savjetuje i završnu obradu betonskog poda epoksi premazom, kao i interpolaciju istrošenih ili natur drvenih dasaka na podu ili kao obloga zida u kuhinji. Predlaže i bojanje pojedinog zida u tamnije tonove te rasvjetna tijela tehničkog, gotovo skladišnog karaktera.

– Na trenutnom projektu showrooma u industrijskom stilu efekt postižem inverzijom arhitektonskih elemenata konstrukcije zgrade. Krovni pokrovi bit će zidne obloge, inače nevidljivi izolacijski materijali postat će završni element u oblikovanju stropa, a sve uz lijevani pod boje betona, postignut podlogom od kvarcnog pijeska i epoksi premazom. Toliko, za sada, smijem odati – zaključuje ahitektica Violeta Beljić Kušić, a mi možemo samo reći da jedva čekamo realizaciju tog projekta da zavirimo u prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:46