SVIJET MODE U INTERIJERIMA

Kako uvest ove 4 ikonične boje u interijer

Donosimo cool načini za ukrašavanje najpoznatijim bojama iz svijeta mode

Ružičasta, narančasta, crvena i mat crna boja mogu biti boje trenutka, no, činjenica je da su ove boje prisutne puno prije pojave Instagrama. Uzmimo na primjer sveprisutnu ružičastu boju. Dizajnerska "šokantna ružičasta" svoju je revolucionarnu popularnost stekla davne 1930-te u svijetu mode. Prije nego što je postala milenijska ružičasta, talijanska modna dizajnerica Elsa Schiaparelli ovu je zasićenu boju uvela u svijet mode i učinila ju ikoničnom. Tu su još i Hermes s narančastom, Valentino s crvenom i Chanel s crnom bojom također stvorili vlastiti prepoznatljivi rukopis. I dok će ove nijanse odmah prepoznati svaki modni znalac, nedavno su postale vrlo popularne u i dizajnu pa tako i uzrečicu: Što je bilo staro sada je novo vrijedi razmotriti prilikom opremanja vlastitog doma.

SCHIAPARELLI RUŽIČASTA

Nije bez razloga nazvana "šokantnom". Ova naglašena boja koju smo do sada smatrali Barbi bojom, ako se pravilno upotrebi, može pretvoriti svaki prostor u ženstvenu oazu.

Ključ je ovdje da inkorporirate Schiaparelli ružičastu u malim dozama, kao što je jastuk na kauču ili živopisan tekstil na vašem blagovaonskom stolu.

HERMES NARANČASTA

Osim što je neizostavna jesenska boja, narančasta je boja pravi kameleon. Povežite ju s jednako dominantnim bojama u istom tonu, poput ružičaste ili tamno crvenom kako biste istaknuli željeni kutak dom za upečatljiv izgled.

Ovu boju možete koristiti na bilo koji način. Može to biti par čarobnih baršunastih stolica u stilu 70.-ih godina koje se ponovo vrlo trendi ili neka od toplih jesenskih nijansi, ako želite unijeti malo živosti u svoj dom.

CHANEL CRNA

Jedan od omiljenih načina za stvcaranje maksimalanog efekta s minimalno napora je mat crnom bojom. Ako niste spremni zaroniti u ovu duboku boju, isprobajte ju u "plićaku".

Skup mat crnih žlica podiči će svaki blagovaonski stol., ali mogu to biti i svijeće različitih veličina. Za one više hrabrije, ako nas pitate nema ništa spektakularnije i moćnije od crne moderne kuhinje. Svaki detalj koji u nju smjestite izgledat će maestralno, a osobito dobro izgledaju zelene biljke koje dolaze do punog izražaja u crnom ambijentu.

VALENTINO CRVENA

Poznati talijanski dizajner Valentino Garavani, u svojoj je debitantskoj kolekciji 1959. godine s vatreno crvenom koktel haljinom pod nazivom "Fiesta" odredio svoj prepoznatljiv rukopis. Do današnjeg dana taj jedinstveni ton i zaštitni znak infiltrirani su u gotovo svaku Valentino kolekciju. Ovu specifičnu nijansu crvene vrlo je teško pogoditi, što je jedan od razloga koji čini Valentino brend tako posebnim.

Što znači, da i vi možete vaš dom učiniti posebnim dodajući odgovarajuće količine ove boje u prostor. Može to biti vaza, rasvjeta ili slika na zidu. Postoji bezbroj načina kako akcentirati prostoriju ovom bojom koju nikako ne smijete zanemariti.

Izvor: domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:02