Kantarion

Više od 370 hrvatskih ekoloških kozmetičkih proizvoda
Profil
Adresa:
Ozaljska 40, Zagreb
Web:
www.kantarion-trgovina.com
Radno vrijeme:
radnim danom od 9 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati
Cijene:
čajevi 26-44 kune, deodoranti 47-84 kune, šamponi 48-56 kuna, eterična ulja 25-28 kuna...

Trgovina Kantarion u Ozaljskoj ulici kupcima nudi isključivo hrvatsku eko kozmetiku. U ponudi je više od 370 artikala, koji su ručno rađeni uglavnom od domaćih sirovina. Riječ je o kremama za lice i tijelo, eteričnim uljima, balzamima, gelovima, šamponima, regeneratorima, kupkama, pilinzima, sapunima, solima za kupanje, antirepelentima… Osim kozmetike, nude se i čajevi te nekoliko vrsta meda. Vlasnici kažu kako je cilj bio na jednom mjestu okupiti male proizvođače, koji su u velikom broju slučajeva dostupni samo ako se od njih kupuje direktno, dok ih u trgovinama uopće nema. Med koji se nudi je onaj s dodacima raznih ljekovitih ulja, poput kurkume, konoplje, ulja crnog kima… Jedan od najprodavanijih je med s propolisom, peludi i matičnom mliječi, koji pomaže u jačanju imuniteta, a staklenka od 230 grama košta 94 kune. Sve medove koji se prodaju proizvodi OPG Francetić iz Kloštar Ivanića, a oni proizvode i čajeve od koprive i matičnjaka, koji koštaju 26 kuna. U prodaji su i mješavine čajeva, koji pomažu u rješavanju određenih zdravstvenih problema.

Njihova cijena je 44 kune, a imena im sugeriraju za koju vrstu problema služe: Bronhitko, Venko, Ježučko, Kolesterolko, Bubrenko… U ponudi su i deodoranti u obliku kreme, koji koštaju 84 kune, te u oblicku sticka za 47 kuna. Osim toga, vegani mogu kupiti deodorante koji nemaju sastojke životinjskog porijekla. Šamponi se mogu kupiti u krutom i tekućem obliku. Kruti su u obliku sapuna i koštaju 48 kuna, a tekući su nešto skuplji pa dođu 56 kuna.

U trgovini ističu kako su posebno ponosni na bogatu ponudu eteričnih ulja – neka su terapeutska, no uglavnom su to aromatična ulja. Trenutno je u ponudi specijalno ulje Sretan Božić, koje miriše na papar, cimet, naranču i božićno drvce. Košta 27 kuna, a može se kupiti i u obliku spreja. U ponudi je i niz drugih eteričnih ulja, poput onih s mirisom smilja, slatke naranče, limunske trave i drugih, a cijene tih ulja su od 25 do 28 kuna.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:55