Keira

Višenamjenske kantice za cvijeće

Dizajneri obično promatraju stvari koje druge pretjerano ne zanimaju. Tako je dizajner Igor Jurić uočio kako na europskom tržištu baš i nema kineskih kantica za cvijeće i postavio si je pitanje zašto je tako.

Slažu se jedna u drugu

Otkrio je da se zrakom napuhane kantice ne isplati daleko izvoziti zbog skupog transporta. Upravo to je preokrenuo u svoju korist! Na svom kompjutoru nacrtao je Keira kanticu za cvijeće, a iako je hrvatski brend, ime je dobila po brdu u Australiji. – Ovo je prva kantica na svijetu koja se u tim veličinama može složiti jedna u drugu i za to mi je odobren američki, japanski, europski, pa čak i kineski patent.

Svojom složivošću cijenu transporta štede i do devet puta. Osim toga, pokazala se i praktičnom, primjerice u zapadnim zemljama u vrtovima često koriste posebne bačve za kišnicu, a s Keira kanticom se puno lakše zagrabi voda – kaže Igor i dodaje kako u Velikoj Britaniji postoji problem puževa koji se uvlače u grlo obične kantice pa im ne preostaje ništa drugo nego ozlijediti jadnu životinju.

Služi i za glačanje

Ovaj patent vrijedi do 2027. godine i kantice se smiju proizvoditi samo u Hrvatskoj. Izrađene su od 100 posto reciklirajućeg materijala iz EU. Upravo to je važno radi lakšeg izvoza. Zasad se proizvode u tri veličine: od dvije, pet i deset litara. – Osim za zalijevanje cvijeća, koristim ih pri glačanju da peglu, koja ima usku rupicu, napunim vodom, ide savršeno.

Naši zemljaci u nju natrpaju pijesak i suho granje za ukras, a drugi je, pak, u svojoj kupaonici koriste za češljeve i pribor – objašnjava Igor. Prodaju se u šest boja, a upravo su sada u pripremi boje za 2015. godinu. Igor surađuje i s jednom Color-Trends tvrtkom iz New Yorka koja se bavi isključivo nadolazećim bojama. Iz njihove palete bira boje koje se koriste za ženske torbice.

Putovanje po svijetu

– Nakon pokretanja suradnje na razini proizvodnje s tvrtkom Stražaplastika, pokrenuo sam organizaciju promocije na vodećim svjetskim vrtnim sajmovima. Našu ‘Made in Croatia’ jedinstvenu kanticu promovirali smo u Kölnu, Parizu, Londonu, Tokiju, Philadelphiji, Las Vegasu i drugim gradovima – zaključuje Igor.

Više: Keira

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 11:37