IZLOŽBA U MUZEJU ANĐELA U VARAŽDINU

Keramičarka Nikolina Kudelić uoči Božića predstavlja uporabne kućanske predmete u koje ćete se odmah zaljubiti

 MARKO JURINEC/CROPIX

Početak Adventa u Varaždinu za keramičarku Nikolinu Kudelić označava i otvorenje treće samostalne izložbe. U suradnji s Muzejom Anđela, ova svestrana kreativka svečano je otvorila izložbu pod nazivom "Modeliraj srcem".

-Da bi čovjek mogao modelirati i stvarati mora imati ljubavi, empatije, a za ljubav je potrebno srce - objasnio je naziv izložbe umjetnik i osnivač muzeja Željko Prstec.

image
MARKO JURINEC/CROPIX
image
MARKO JURINEC/CROPIX

Rođena Zagrepčanka koja već dugi niz godina živi i radi u Varaždinu ovogodišnjom izložbom predstavlja unikatne lampe bogatog kolorističkog izričaja s tematikom savršeno nesavršene prirode.

- Najveću inspiraciju pronalazim u brezama, šumi, drveću, životinjama i cvijeću. Dodir tradicionalne tehnike proizvodnje gline i modernističkog stila oblikovanja i oslikavanja omogućuje mi autentičnost u nastajanju umjetničkih djela bogatih florealnim motivima za koje m ije jako drago da ih je javnost prepoznala - ističe Nikolina Kudelić koja priznaje kako posebno voli izrađivati lampe jer one, osim što daju svjetlost prostoru, njihovo svijetlo predstavlja nadu, ideju da ne treba živjeti u mraku već je budućnost i snaga života upravo u svjetlosti.

image
MARKO JURINEC/CROPIX
image
MARKO JURINEC/CROPIX
image
MARKO JURINEC/CROPIX
image
MARKO JURINEC/CROPIX

- Uz lampe, na izložbi se mogu vidjeti raznorazni uporabni predmeti poput vaza, tanjura, šalica, zdjelica, tanjura za torte, velikih posuda za kolače ili voće te kompleti s božićnim motivima. Uglavnom predmeti koji se mogu koristiti u svakodnevnoj primjeni. Također, ljubitelji keramike, ukoliko imaju personalizirane želje, uvijek me mogu kontaktirati na Facebooku (nkcreativefuture) i/ili Instagramu (nkcreativefuture) te tako dogovoriti željeni umjetnički predmet ili lampu koja će najbolje odgovarati njihovom interijeru. Tu je i moja web stranica www.nkcreativefuture.hr - kaže Nikolina čija Izložba "Modeliraj srcem", kao i dvije prethodne, je humanitarnog karaktera pa posjetitelji mogu uz simobolične donacije pomoći djeci iz udomiteljskih obitelji. Izložba je otvorena svaki dan do 8. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 13:32