NOVI TRENDOVI

Keramičke pločice koje izgledaju poput tapeta i mnogi drugi trendovi za 2023.

 @impronta_ceramiche/@atlasconcorde
Što ako vam kažemo da možete dobiti izgled tapeta s uzorkom u kupanici, a da ne morate brinuti o parama i vlazi?

Ima nešto u pločicama. Je li to ručno izrađena tekstura, bogate boje ili samo činjenica da su tako izdržljive i jednostavne za čišćenje. Svi pravi ljubitelji pločica znati će da je Cersaie, međunarodna izložba keramičkih pločica i kupaonskog namještaja u Bologni idealna prilika za vidjeti koji su novi trendovi u ovom svijetu.

Pločice "tapete"

Što ako vam kažemo da možete dobiti izgled tapeta s uzorkom u kupanici, a da ne morate brinuti o parama i vlazi koja uzrokuje ljuštenje ili mjehuriće? Odgovor je pločica koja je napravljena da oponaša izgled tapeta. Bilo da vas privlače hrabri cvjetovi, tropsko lišće ili apstraktni oblici, možete pronaći pločice u većim formatima.

Prva pomisao je da će linije fugiranja u ovom izričaju smetati, ali u mnogim uzorcima, osobito onima s nešto manjim dizajnom, šavovi su minimalni. Dugovječnost (prosječni životni vijek postavljenih pločica je do 50+ godina) — i mogućnost čišćenja — ovih nevjerojatnih stilova jednostavno se ne mogu mjeriti s proizvodima od papira ili vinila, a ako ste ikada poželjeli da možete svoj voljeni "papir" s uzorkom imati i na podovima, sada možete.

Sveprisutna zelena

Boje su posljednjih nekoliko godina postale zemljanije, posebno kada su u pitanju nijanse zelene. Taj trend sada preuzima i pločice. Nježnije nijanse zelene, uz bujne smaragde i hrabre u nijansi žada, omogućujući vam da oponašate nijanse duboke šume ili travnatog brežuljka na svojim zidovima ili podu. Ove boje igraju ulogu u dodavanjem daška dizajna nadahnutog prirodom u vaš prostor za nešto vedrine i smirenosti, čak i ako živite u najprometnijem urbanom okruženju.

Velike, hrabre i izgledaju poput kamena

Predimenzionirane pločice koje su izgledale poput egzotičnog i poludragog kamenja u rasponu boja od ceruleana i ametista do klasičnog kamenja inspiriranog minimalizmom poput bijelog mramora i pješčanih travertina. Ovi proizvodi daleko su izdržljiviji od prirodnog kamena, a veličina super velikog formata znači da se primjene mogu kretati od zidova i podova u poslovnim prostorima do radnih ploča, pa čak i komada namještaja po narudžbi u stambenim prostorima. Naravno, skupe su, ali prirodni kamen u ovim veličinama bi definitivno bio skuplji, i iskreno, površine koje izgledaju kao kamen koje izlaze iz tvornica u Italiji. Tu je i priča o održivosti. Možete dobiti izgled kamena potrebe za kamenolomima.

Prelijevanje boja

U svijetu pločica pojavljuje se novi stil, a sve je u prelijevanju. Ako stvarno volite boje, ali ponekad imate problema s odabirom favorita, ovaj izgled je super zabavan i iznenađujuće pogodan za život. Kako bi slatko izgledale ove pločice bile uklopljene u okvir tuša ili iza zida umivaonika u dječjoj kupaonici?

‘70-e su se vratile

Jako velik broj pločica trenutno ima izrazito "groovy" izgled u smislu svojih vijugavih, valovitih oblika i toplijih paleta boja. Zamislite boju hrđe, crvenu, oker i senf. Sedamdesete su također bile desetljeće diska, partijanja i ekscesa. Mnoge su pločice također imale ovu glamurozniju atmosferu. Mogu se vidjeti i kričavi zlatni detalji, sjajni završni slojevi, ali naturalistički stilovi iz 70-ih definitivno imaju širu privlačnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:48