Mudro rješenje

Klizna vrata za velike, ali i male prostore

 

Kvalitetna stolarija jedan je od temeljnih elemenata za uspješno uređenje doma. Dobar izbor vrata od velikog je značaja, osobito uzmemo li u obzir činjenicu da su vrata u interijeru element koji se u pravilu ne mijenja, kao što je to slučaj s namještajem, bojom zidova i ostalim dekorativnim elementima. Kakva ćete vrata odabrati ovisi o stilu uređenja vašeg doma i financijskim mogućnostima. Ali pripazite, vrata su kao i prozori element na kojemu ne biste trebali štedjeti. Danas smo ovaj članak odlučili posvetiti sve popularnijim kliznim vratima. Riječ je o vrlo funkcionalnom rješenju, kako za velike, tako i za male interijere.

Prije svega koriste se kako bi uštedjeli na prostoru i podijelili prostorije prema potrebi, a mogu biti šik, raskošna ili jednostavna. Rustikalna vrata idealan su izbor za velike prostore i izolaciju zvuka, ali ako živite u stanu poželjno je postaviti klizna vrata u staklenoj izvedbi. Odličan su dekorativan element i omogućuju dovoljnu količinu dnevnog svjetlosti. Pritom, staklo može biti u boji, pjeskareno, satinirano, lakirano ili oslikano ovisno o stilu uređenja vašeg doma.

Još jedno vrlo popularno rješenje su rešetkasta klizna vrata, koja propuštaju dovoljnu količinu svjetla i izgledaju vrlo elegantno. No, prije nego se odlučite, potrebno je odgovoriti na nekoliko kriterija - želite li stvoriti samo vizualnu pregradu ili istodobno i zvučnu, i toplinsku. Bilo kako bilo, klizna vrata će vam osigurati da možete uživati u otvorenim prostorima znajući da jednostavna gesta može zadovoljiti komfor, diskreciju i intimnost. U nastavku pogledajte kako lijepo izgledaju u interijeru!

Izvor : Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 22:21