Made in Croatia

KLocks: Satovi koji šire pozitivu, motiviraju i donose osmijeh na lice

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

PROFIL

  • INFO: Satovi hrvatskog brenda KLocks
  • AUTORICA: Ivana Cvetko
  • CIJENE: od 150 do 300 kn
  • KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brkovi Mate Miše Kovača ili Freddieja Mercuryja, brojke koje su popadale skroz do dolje, motivirajuće poruke i slike knjiga koje jako volimo... Sve to imaju zabavni satovi Ivane Cvetko iz Zagreba.

Jesu li ono brkovi Mate Miše Kovača ili Freddieja Mercuryja? Zašto su brojke na onome satu popadale do dolje? Zašto na onome, pak, piše samo “and 5, 6, 7, 8” i to je sve? Sva ta pitanja mogu se postaviti kad čovjek pogleda simpatične zidne satove nastale u zagrebačkoj radionici KLocks. Odgovori na pitanja su: mogu biti i jedni i drugi, ovisno o tome kojeg pjevača više volite, brojke su se zgurale dolje jer ionako kasnite, a na trećem sve počinje brojkom pet jer je taj sat “plesački”, a znate kako profesori plesa broje - od brojke 5 do 8, a onda vježba počinje.

image
Ivana Cvetko autorica KLocks zidnih satova
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

To su samo neke od poruka koje se mogu pronaći na satovima. Osim poznatih brkova, poruka vječnim kasnilicama i zaljubljenicima u ples, ima toga još. Tu su i Mali princ, Charlie Chaplin, Harry Potter, ali i mačke, psi, vile, klaunovi... Ima ih s osobnim imenima, a svaki se sat može prilagoditi kupcu.

Iza brenda KLocks stoji Ivana Cvetko iz Zagreba, koja je s izradom simpatičnih satova počela 2011. godine, nakon što je ostala bez posla. Imala je dosta slobodnog vremena pa je počela izrađivati satove. S vremenom je narudžbi bilo sve više, pa je počela raditi i noću kako bi stigla sve isporučiti.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

- S vremenom su se iskristalizirali satovi koje ljudi najviše vole - recimo, Mali princ je najprodavaniji. S vremenom dodajem nove uzorke i, naravno, svatko može sebi naručiti posve novi dizajn ili da ja na neki koji imam u ponudi dodam nešto posebno. Kako sve ručno radim, nije mi to nikakav problem - kaže Ivana, koja sve radi sama. Od piljenja drvenih letvica i lesonitne ploče, preko sklapanja okvira, do lijepljenja tapeta i na kraju oslikavanja akrilnim bojama. Za cijeli proces stvaranja jednog sata potrebno joj je, kaže, oko tjedan dana.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Sve materijale potrebne za izradu kupuje u zagrebačkim trgovinama građevinskog i repro materijala, a njezini kupci mogu potvrditi da su satovi zaista jako otporni i kvalitetni. Sve radove redovito svojim fanovima predstavlja na KLocks Facebook i Instagram profilu, gdje se oni mogu i naručiti. Osim toga, sve se to može dogovoriti i na mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na broj 098 429 099.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Cijene satova kreću se od 150 do 300 kuna, ovisno o veličini i motivima. Kad se naručuje nešto posebno, ona uvijek kupcu iskreno kaže je li to izvodivo, čak i ako to za nju znači da možda neće prodati sat. Uz kvalitetu proizvoda, vjerojatno je to jedan od razloga zbog kojih je i devet godina nakon što je počela izrađivati proizvode, i dalje uspješna na tržištu.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

- Radim na svoj način i onako kako mislim da je pošteno, a kupci to cijene. Jednako kao što ja cijenim nekoga tko mi iskreno kaže može li nešto ili ne. Sjećam se da je jedna djevojka htjela naručiti da joj na plesački sat malih dimenzija nacrtam balerinu. Rekla sam da to meni nije problem, ali da to neće dobro izgledati. Bilo joj je žao, ali je naručila bez plesačice. Bilo je to prije nekoliko godina, a prije par mjeseci se javila i pitala me možemo li napraviti sat s brkovima Freddieja Mercuryja, kojeg njezina sestra voli. Tako sam nacrtala i te slavne brkove - priča Ivana i kaže kako je jedno od najčešćih pitanja koje od kupaca čuje “Kako to da imate tipfeler u nazivu brenda”. Ona im uvijek objašnjava da nije riječ o pogreški, nego da je ime nastalo od početnih slova imena njezine djece, koji su joj u vrijeme kada je tek počinjala s radom bili velika inspiracija, a danas su joj, kaže, pravi kritičari svega što napravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:55