KNJIGA

Knjiga Borisa Magaša „Misli o arhitekturi“

 

Izišla je knjiga tekstova “Boris Magaš, Misli o arhitekturi/Thoughts on Architecture” s predavanjima profesora Borisa Magaša, koju je izabrao i uredio dr. sc. Alen Žunić. Knjigu su objavili Hrvatski muzej arhitekture, UPI-2M PLUS i Arhitektonski fakultet u Zagrebu.

Knjiga „Misli o arhitekturi“ donosi 40 izabranih tekstova akademika Borisa Magaša, a objavljena je u sunakladništvu HAZU – Hrvatski muzej arhitekture, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i nakladničke kuće UPI2M PLUS.

Urednik Alen Žunić objedinio je u knjizi dosad neobjavljene ili široj javnosti nepoznate tekstove kojima je pojasnio i elaborirao „spoznajni arhitektonski krug“ arhitekta od početnih skica do izvedenih kuća. Tekstovi su nizani kronološki jer za sagledavanje geneze Magaševe teorijske misli posebno je zanimljiv slijed tema koje su ga zaokupljale u pojedinim razdobljima. Na taj način moguće je sagledati teorijski, znanstveni i publicistički opus akademika Magaša kroz njegov kritički odnos, ali i afirmativni pristup utemeljen na principima dubljim od subjektivnih reakcija.

Svaki tekst obogaćen je ilustracijskim prilogom iznimne dokumentarne vrijednosti, bilo da se radi o amblematskoj ilustraciji koja vizualno kodira sadržaj ili slici koja je dokumentirana opisima na kraju teksta.

Više informacija potražite na: www.d-a-z.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 15:41