čista radost

Koje će nijanse dominirati u interijerima? Ove divne boje obilježiti će proljeće i ljeto 2021.

Instagram @mycreativeitch, @wisteria_skerries, Jakob Owens/UNSPLASH
 Jakob Owens
Četiri boje koje će dominirati do kraja godine u interijerima i zašto biste baš njima trebali odabrati doznajte u ovom postu

Ako ste razmišljali o osvježenju svoga životnog prostora, unošenju proljetne radosti u interijer, ukratko o mini makeoveru doma koji lako možete izvesti i sami, bez pomoći majstora, onda je to svakako bojanje zidova, ormarića, vrata i drugih predmeta, koje možemo obaviti sami. Ta poznata prostorna akcija uvijek nam je nekako na pameti kada dođu sunčaniji i ljepši dani, proljeće...

Kako smo sada u tom dobu godine, otkriti ćemo vam koje će četiri boje dominirati do kraja ove godine u interijerima i zašto biste baš njima trebali obojati neke od zidova u stanu ili kući.

image
Instagram @no.12london

1. Maslinasto zelena - elegantna, svježa i opuštajuća

Riječ je o neutralnoj boji koju vrlo lako možete kombinirati s drugim bojama koje vam se sviđaju. Ona je organska, prirodna i ima tu moć da svaki prostor može učiniti još ugodnijim za stanovanje.

image
Unsplash
Jakob Owens

Ova nijansa zelene, pametno dozirana, na zidu svake prostorije izgledat će odlično. Primjerice, zid u kupaonici u toj boji dat će prostoriji potrebnu atmosferu spa smirenosti. Ako u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi imate vodeće sive tonove, zid obojan u maslinasto zelenu bit će pravi pogodak. Siva i zelena kao neutralne boje savršeno se dopunjuju i rezultiraju elegantnim interijerom.

image
Unsplash
Miska Sage

Dobro je još znati da se maslinasto zelena može upotrijebiti kao osnovna boja zidova ili kao akcentna. Ako se odlučimo na nju kao osnovnu boju, najbolje je upotrijebiti neku pastelnu nijansu, a ako želite stvoriti dramatičnu sliku, slobodno posegnite za nekom tamnijom nijansom. Ako je koristite kao akcentnu boju, nijansa mahovine bit će idealan odabir.

image
Instagram @casacommoda
Andrea Lenz

2. Ledeno plava - apsolutna koloritna kraljica

Ne znate kojom bojom promijeniti izgled kuhinje? Prostorija koja se naziva srcem doma često je podložna estetskim promjenama, a kako i ne bi kada sve što se u njoj nalazi utječe na naše raspoloženje. Pogotovo su boje ključne jer na neki način određuju i koloritnu kartu ostatka doma.

image
Interior Design NYC/Paris

Ledeno plava će biti apsolutna kraljica svih domova. Ako obojite jedan zid u kuhinji ili barem dio zida u tu nijansu, sigurno nećete pogriješiti. Plava se kao hladna boja odlično dopunjuje i s tradicionalnim i s modernim kuhinjama. Svjetlije sjene ledeno plave boje vrlo dobro će upotpuniti tamnije drvo i velike uređaje, a tamnije nijanse ledeno plave treba kombinirati s oštrim kontrastom kako bi se izbjegla monotonija.

image
Wisteria Florist

3. Boja lavande - uz nju je lakše zaspati

Ova boja pretvorit će vaš dom u oazu lakoće, mira i tišine, zato se posebno preporuča obojati zidove u spavaćoj sobi u boju lavande. Vjerujte, puno ugodnije i spokojnije ćete spavati jer ta boja provjereno smiruje ljudsku psihu. Dobra je odluka i jedan zid u radnoj sobi obojati u boju lavande jer ona potiče i na razvoj kreativnog razmišljanja i mašte.

image
Unsplash
Alexandra Gorn

4. Narančasta - eksplozija topline i zadovoljstva u domu

Dobro raspoloženje u stanu ili kući najbolje ćete postići obojate li zid u narančasto. Ta boja će unijeti toplinu u stan ili kuću, a preporuča se koristiti je u kuhinji jer navodno budi apetit.

image
Unsplash
Adrian Duenas

Nećete pogriješiti ako obojate i zid tinejdžerske sobe u narančasto jer je riječ o unisex boji, prikladnoj i za dječake i za djevojčice, koja prema feng shuiju jača koncentraciju i volju za učenjem.

image
Unsplash
Orlova Maria
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:32