Kolekcija kuhinjskih tkanina Anek

Ilustratorica hrane Ana Žaja Petrak osmislila je zanimljivu seriju tekstila za kućanstvo

Multifunkcionalni dizajnerski centar Croatian Design Superstore lansirao je u subotu prvi proizvod iz kolekcije kuhinjskih tkanina Anek, nastalih kroz ekskluzivnu suradnju s Anom Žajom Petrak, uspješnom ilustratoricom hrane. Za ovu prvu seriju Ana je pronašla inspiraciju u Dalmaciji i njezinim prepoznatljivim i koloristički upečatljivim gastronomskim simbolima – zlatnožutim fritulama, crvenoj maraski, modrom plavcu i zelenoj mišanciji.

Stižu stolnjaci i pregače

Croatian Design Superstore ovu kolekciju u budućnosti planira upotpuniti i drugim proizvodima poput stolnjaka, pregača i drugim tkaninama za primjenu u domu. Nakon zavidne karijere ilustratorice hrane za Ikeu, Jamieja Olivera, Carluccio’s, Paris Baguette i druge, Ana Žaja Petrak odlučila je u sklopu svojeg branda Anek razviti i vlastitu seriju proizvoda, s ilustracijama iz svijeta hrane i gastronomije kao glavnim motivima.

Tehnika sitotiska

– Različiti okusi, teksture i oblici tradicionalne hrane poslužili su kao polazišna točka pri kreiranju ovih jednostavnih, grafički upečatljivih ilustracija otisnutih tehnikom sitotiska na pamučnom platnu. Za početak sam odlučila predstaviti Dalmaciju kroz njezinu povijest, kuhinju i vinarstvo. U tom su se smislu fritule, maraska, plavac i mišancija nametnuli kao dobro poznati simboli.

U planu su i novi motivi i neke nove gastro priče iz drugih regija Hrvatske ispričane kroz ilustracije Anek – opisala je Ana Žaja Petrak svoje prve proizvode iz kolekcije. – U Croatian Design Superstoreu želimo poticati originalne proizvode u suradnji s hrvatskim dizajnerima i proizvođačima. Vjerujem da će kolekcija Anek ubrzo postati vrlo popularna zbog prekrasnih i silno šarmantnih ilustracija, te zato što je riječ o lijepom, nepretencioznom i pristupačnom proizvodu za dom kakav bi svatko želio imati.

Aninu karijeru pratim već dugo i jako se veselim ovoj suradnji – dodala je Ira Payer, kreativna direktorica Croatian Design Superstorea. Sve proizvode možete pronaći u Croatian Design Superstore-u u Martićevoj ulici 4 u Zagrebu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 20:06