FUNKCIJA I DIZAJN

Kolekcija tkanina od šećerne trske. Prvi visokoučinkoviti tekstil na biljnoj bazi na svijetu

 Carnegie Fabrics
Šećerna trska također ima niži ugljični otisak od mnogih drugih bioloških izvora, poput repe ili kukuruza

Utemeljen na principu da "odličan dizajn ide dalje od estetike", američki Carnegie Fabrics nedavno je objavio kolekciju tkanina za presvlake na biološkoj osnovi pod nazivom Outdoor Biobased Xorel. Zanimljiv dio Xorel tkanine je da je napravljena od šećerne trske. To je prvi visokoučinkoviti tekstil na biljnoj bazi na svijetu. Tvrdi se da je prvi tekstil komercijalne izvedbe za unutarnje/vanjske prostore.

image
Carnegie Fabrics
image
Carnegie Fabrics

Izrađena od brzo obnovljive šećerne trske, Outdoor Biobased Xorel kolekcija tekstila sastoji se od 90 posto materijala na biološkoj osnovi. Budući da je dobiven iz brzo obnovljive šećerne trske, ima drastično i značajno manji utjecaj na okoliš u usporedbi s bilo kojim drugim proizvodom dobivenim iz fosilnih goriva. “Šećerna trska također ima niži ugljični otisak od mnogih drugih bioloških izvora, poput repe ili kukuruza”, rekli su iz Carnegie Fabrics.

image
Carnegie Fabrics
image
Carnegie Fabrics

Korištenje i integracija šećerne trske u tekstilu daje mu trajna i antibakterijska svojstva. To čini tekstil super lakim za čišćenje i pruža mu otpornost na blijeđenje i mrlje, bez potrebe za sintetičkim tretmanima. Osim što su funkcionalni i održivi, tekstil također ima visoku estetiku. Dolaze u kolekciji suptilnih i minimalističkih geometrijskih uzoraka i boja koje su pletene, heklane i tkane.

image
Carnegie Fabrics
image
Carnegie Fabrics

Tkanine su izvrsne za vanjsku primjenu kao što su presvlake za sjedala, draperije, jastuci i pregrade za prostor u ugostiteljskim, zdravstvenim, radnim, industrijskim i obrazovnim ustanovama. U današnjem svijetu održivost i ekološki prihvatljivi izbori od najveće su važnosti. Kolekcija Xorel je veliki izbor tkanina koje su dizajnirane sa svrhom. Pokušava biti ekološki prihvatljivo rješenje koje će pomoći generacijama koje dolaze. Tekstil je svestran, taktilan i izdržljiv, što ga čini dovoljno otpornim i za vani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:08