odlične ideje iz regije

Kompaktna dizajnerska kuhinja za ljubitelje industrijskog stila

Kvalitetna rješenja koja štede prostor uvijek su dobrodošla, pogotovo kada je riječ o ključnim zonama u našim domovima, kao što su kuhinja ili spavaća soba. Jedno takvo odlično rješenje osmislio je srpski dizajnerski studio Dsignedby upravo za prostor kuhinje. Njihova zamisao objedinjuje sve kućanske aparate u drveni kuhinjski otok koji se može lako premještati i prilagođavati vašim potrebama, te štedi vaš prostor.



Nazvan Kitch'T ovaj je otok sastavljen od metalnog okvira i Corian gornje plohe. Ideja tog komada namještaja bila je stvoriti praktičan koncept za moderne ljude koji objedinjava sve elemente klasične kuhinje na malom prostoru. Duguljasti otok ispod bijele plohe skriva prostor za skladištenje posuđa, sudoper, mali hladnjak, ugradbeni štednjak s pećnicom i malu perilicu suđa. Takvim razmještajem elemenata zapravo se uklanja potreba za visećim kuhinjskim ormarićima.




Kuhanje na ovom otoku može se iskoristiti i za druženje s obitelji i prijateljima. Svi aparati smješteni su na istoj strani pa se ostatak dostupnog prostora može iskoristiti za sjedenje i čavrljanje. Ormarići od hrastovine otvaraju se pritiskom na plohu. Od zanimljivih dodataka otok sadrži ugrađeni punjač za mobitel, električne utičnice te utore za USB. Industrijski stil ovog komada namještaja može se vidjeti uživo na Beogradskom sajmu namještaja koji traje do 13. studenoga.

Izvor: Dezeen
Foto: Dsignedby

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 07:53