Izvrsna rješenja

Konstrukcijski stupovi ne moraju biti smetnja u vašem domu, a ovi primjeri to i pokazuju

 READ MCKENDREE/
Slijedite primjere ovih dizajnera i arhitekata, i naučite kako prigrliti ovu bolnu točku u stropu

Zamislite ovo: tražite kuću i obišli ste toliko oglasa da više vidite svog agenta za nekretnine nego svoju obitelj. Iscrpljeni ste. Osjećate se poraženo. Ako sljedeći nije "taj", gotovi ste. Ali ipak uđete, pogledate uokolo i odmah znate da ste pronašli svoj novi dom. Jedina stvar je u tome što je usred vaše potencijalno savršene budućnosti stup od poda do stropa.

Najgora stvar kod konstrukcijskih stupova je činjenica da su apsolutno neophodni, ali uz malo kreativnosti (i pouzdanog izvođača), ovi stupovi ne moraju biti problem.

image
HANNA GRANKVIST/

Napravite kutni otok

Philipp i Kit von Dalwig, tim muž i žena, koji stoji iza Von Dalwig Architecture, imali su dva izbora: maskirati betonski stup između suhozida i stropova ili ga doslovno zaobići. Srušili su okolne zidove i okružili betonski stup pločom Pietra Cardosa. Bez ugrađenog sudopera ili ploče za kuhanje, to nije tipičan otok, ali tri strane nude dovoljno prostora za okupljanje, a četvrta služi za police za kuharice i posuđe.

image
JERSEY ICE CREAM CO./

Proširite otvorene police

Tara Mangini i Percy Bright iz studia Jersey Ice Cream Co. znali su da će ovaj stub smetati kuhinji ovog radnog prostora, ali to ih nije spriječilo. "Željeli smo ga pokazati umjesto da ga zatvorimo u ploče", kaže Mangini. Iskoristili su situaciju za stvaranje otvorenih polica koje se protežu pokraj ormara—i idu ravno kroz stup.

image
DAVID LAND/

Neka sjaji

Iznajmljivači su navikli nositi se s brojnim problemima, poput sveprisutnog stropnog osvjetljenja i, u ovom slučaju, nepomičnog stupa u udaljenom kutu. Dizajner iz Queensa Alvin Wayne maksimalno je iskoristio konstrukcijski stup (i riješio problem rasvjete) montiranjem zglobne rasvjete do pola. Kutak je završio prilagođenim stolom s mramornom pločom koji savršeno pristaje oko oblina.

image
READ MCKENDREE/

Donesite nešto za stol

Čelični nosač u ovom potkrovlju u New Yorku bio je neophodan za držanje drvenih greda iznad glave, ali njegovo postavljanje u otvoreni prostor između dnevnog boravka i kuhinje nije bilo idealno. Tim u studiju Todd Raymond došao je na ideju da ga pretvori u bazu onoga što je sada blagovaonski stol. Žljebovi od drva i montirani svijećnjak unose dodatnu toplinu u ovaj industrijski prostor.

image
SERGEY KRASYUK/

Neka (gotovo) nestane

Kad je Elina Mussakulov, suosnivačica studija Sdelaemremont.kz Interior Bureau, predložila da se strukturalni trn u oku u ovom stanu u Kazahstanu zamota u ogledala, njezina je klijentica to odbila. “Nije željela da njezin dom izgleda kao restoran”, kaže Mussakulova.

image
SERGEY KRASYUK/

Kako bi stup bio što domaćiji, dizajnerica je upotrijebila duge trake pravokutnih reflektirajućih ploča sa svake strane. Skulpturalni rezultat više izgleda kao da pripada umjetničkom studiju nego restoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:47