Kreativna priča Helene Puratić iz brenda Sovica

Originalni i veseli jastuci za najmlađe

Kreativna priča mlade Zagrepčanke Helene Puratić krenula je prije pet godina kad joj se rodila kći Ema. Tada se, kaže, u njoj, sasvim spontano, pokrenula jedna nova, njoj do tada nepoznata grana mašte i dječje razigranosti koja je u njezinim rukama polako dobivala boje i oblike u obliku predivnih dječjih jastuka.

– Izradila sam jedan jastuk, pa drugi, pa treći… Uskoro ih je bila puna soba – smije se Helena dok se prisjeća kako je nastala Sovica, ljubiteljima lijepih stvari već jako dobro poznat brend. – Velika novost je to što je Sovica iz hobija nedavno prerasla u pravi posao. Otvorila sam svoj studio, što me čini beskrajno sretnom – kaže Helena koja je u međuvremenu postala mama još jedne djevojčice. I njoj se, kažu, jako sviđaju originalni jastuci koje mama izrađuje.

Osmijeh na licu

– Najdraže mi je vidjeti osmijeh na licu mališana kad mu roditelji daruju jastuk koji sam izradila. To su super emocije koje ovaj posao čine lijepim, a ujedno i emocije koje su sve ovo pokrenule – objašnjava Helena dok razgledamo njezin slatki studio u kojem nastaju jastuci. Studio se nalazi na zagrebačkom Jarunu, u Koprivničkoj ulici. Helena je prostor unajmila, a kaže kako su u njezinu malu kreativnu oazu dobrodošli svi.

No, s obzirom da je prostor radnog, a ne prodajnog karaktera, za svaki dolazak treba najava. – Ne treba najava radi kreativnog nereda koji tamo većinom vlada, nego radi neke vrste organizacije jer se svakom želim posvetiti onoliko koliko mu treba – objašnjava Helena dok nam pokazuje što sve još obuhvaća asortiman brenda Sovica. Osim već dobro poznatih personaliziranih jastuka, tu je i oprema za dječje krevetiće (zaštitne ogradice za krevetić, popluni, deke…) i drugi popratni tekstil za uređenje dječjih soba poput primjerice raznih igračaka.

– Izrađujem i slinčeke, a u njihovu osmišljavanju inspiracija mi je bila moja druga kći Nika. Spomenula bih također i prekrasnu suradnju s brandom Happy Dot iz koje su proizašli ručno oslikani, anđeoski jastuci. Ilustrira ih Iris Mihatov Miočić, a ja se bavim realizacijom gotovog proizvoda – ističe Helena koja je najponosnija na vjernu publiku.

Uslikane uspomene

– U ovom poslu upoznala sam puno prekrasnih mama, baka, prijateljica, ponekog tatu… Volim kad mi roditelji nakon kupnje jastuka pošalju fotografiju mališana s mojim jastukom. To mi je onda najveća potvrda da dobro radim, da se sve isplatilo… – zaključuje Helena. Što sve obuhvaća asortiman brenda Sovica pogledajte naFacebook stranici, a ako imate kakvo pitanje, Heleni možete pisati i na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:41