POZIV NA SUDJELOVANJE

Kreativne radionice: HDD traži prijedloge za Dizajnersku početnicu

 HDD
Želja im je da se, osim dizajnera, na ovogodišnji natječaj jave i autori i timovi srodnih i bliskih zanimanja s prijedlozima koji su tematski povezani s dizajnom

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Ovaj program kreativnih radionica za djecu i mlade održava se u organizaciji HDD-a od 2009. godine. Radionice vode natječajem odabrani profesionalni dizajneri iz svih područja djelovanja HDD-a, čime se, kako navodi HDD, pokušava dijelom nadoknaditi manjkavost hrvatskog sustava redovne nastave na području likovne kulture i vizualne pismenosti.

Želja im je da se, osim dizajnera, na ovogodišnji natječaj jave i autori i timovi srodnih i bliskih zanimanja s prijedlozima koji su tematski povezani s dizajnom. Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja s više prijedloga, a prijedlozi se mogu dostaviti do četvrtka 30. ožujka. "Cilj je radionica upoznati djecu s osnovama dizajna i njegovim utjecajem i važnosti na svakodnevni život putem stvarne realizacije jednog dizajnerskog projekta, odnosno kreativnog procesa", navodi HDD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:42