JAKO UGODAN TREND

Kreativni načini za dodavanje popularnih organskih oblika u vaš interijer

 Marcus Peel
Otkrijte kako prigrliti meke linije i organske oblike i kako ih domišljato uklopiti u svoj dom

Posljednjih godina nježne obline sve više pronalaze put u naše domove, a čini se da će se ovaj trend nastaviti i ove godine. Donošenje organskih oblika u vaš dom može vas odmah povezati s prirodnim svijetom i pomoći u stvaranju ugodnog prostora. Pokušajte ublažiti oštre linije s jednom od ovih ideja.

Dodajte fluidnu krivulju svojoj kuhinji

Kuhinjske jedinice su obično u obliku kutija i oštrih rubova, ali unošenje zakrivljene jedinice može u potpunosti promijeniti izgled i dojam vašeg prostora za kuhanje. Ako to nije praktično u vašem domu - ako se vaše kuhinjske jedinice, na primjer, kreću od zida do zida - sličan izgled možete postići s otokom zakrivljenog ruba ili ovalnim stolom za blagovanje.

Odlučite se za zaobljeni kauč

Ako se vaša dnevna soba čini previše pravokutnom, unošenje zaobljene sofe ili blago zakrivljene ležaljke, pomoći će vam da izgladite sve oštre rubove. Dok je kauč očito središnja točka u prostoriji, možete dodati okrugli tepih i kružni stolić za kavu koji će imati sporednu ulogu, ali će i dalje suptilno odražavati i pojačavati formu.

Ako nemate mjesta za veliki kauč ili ležaljku, potražite običnu sofu s manjom krivuljom straga ili sa strane, koja bi ipak mogla pružiti organski dojam, ali s manjim otiskom.

Vratite lukove

Vrata u obliku luka ili samo lukovi kao prolaz su još jedan način da unesete organske oblike u vaš interijer, a ako proširujete ili renovirate prostor, razmotrite ovaj savjet. Osim što unose prirodnu krivulju, također uredno uokviruju ulaz u svaku sobu.

Zakrivljeni lukovi također mogu stvoriti prekrasne oblike i sjene dok svjetlost prolazi kroz njih.

Preuredite svoje uzglavlje

Cilj vam je preurediti svoju spavaću sobu uz ograničeni proračun? Jednostavno osvježenje uzglavlja može vašoj sobi dati novi izgled, a oblik polumjeseca stvara umirujući i ugodan osjećaj. Odaberite prirodni materijal kao što je ratan za organski izgled, ili za punašan izgled idite na tapecirano uzglavlje u polukružnom obliku za mekši osjećaj.

Ugradite zakrivljeni kuhinjski ormar

Kada se kombinira s nizom običnih kuhinjskih jedinica, ormar sa zakrivljenim vrhom može dati karakter i uredno omekšati tvrde rubove svih drugih predmeta u prostoriji. Ako želite takav izgled u vlastitoj kuhinji, možete potražiti rabljene ili vintage ormare ili, ako proračun dopušta, zamoliti svog dizajnera da nabavi nešto po mjeri.

Uključite vizualano mekane oblike i površine

Vrata i prozori u ovoj kuhinji jedinstveni su i daju ton cijelom prostoru, a zakrivljena otočna jedinica poprima oblik. “Obline su stvarno omekšale cijeli prostor i razigrane su; čine cijeli prostor nježnijim”, objašnjava arhitekt Abul Mahdi iz Studio Jayga Architects.

Ako ste zainteresirani za više informacija o lukovima na prozorima ili vratima za vlastiti projekt, pitajte dizajnera ili arhitekta za savjet.

Napravite oblu nišu u prostoru

Prostor za pohranu ili radni kutak stvarno je praktičan u svakoj sobi, ali on ne mora biti potpuno linearan. Umjesto ravnih linija odlučite se za mali zaokret i tako stvorite lijepu i neočekivanu značajku u prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2023 15:51