Knjiga o džungli

Kreirajte trope u vlastitoj kupaonici

Zašto biste biljke u vašoj kući ili stanu ograničili tek na pokoju teglu ili vazu? Vaš stan skriva mjesto na kojem vode uvijek ima u izobilju i koje je kao stvoreno za opuštanje. Nedavno smo pisali o biljkama kojima odgovora upravo ta prostorija, a to je ni manje ni više nego kupaonica. Ako ste spremni na izazov i stvaranje vlastite tropske oaze, donosimo vam par ideja kako složiti pravi ugođaj džungle čak i ako vam nedostaje sunca.

Prilikom uređenja kupaonice, umjesto klasičnih kupaonskih pločica odaberite imitaciju kamena i tako stvorite zid koji podsjeća na vanjske prostore. Na tržištu postoji cijeli niz tekstura, boja i stupnjeva zaglađenosti kamenih zidnih obloga pa ovisno o svojim željama i budžetu možete pronaći rješenje koje vam najviše odgovara. U kupaonicu ubacite policu predodređenu samo za biljke, stavite malu palmu u neiskorišteni ugao ili pokraj same školjke i uložite u nadglavni tuš odnosno takozvani rain shower kako biste stvorili vlastiti umjetni slap. Dodajte tomu opuštajuću glazbu i mirisnu kupku i spremni ste za svoj savršeni spa doživljaj.

Imate li kuću na moru ili u prirodi, razmislite o smještanju svoje kupaonice pod vedro nebo i prepustite se zrakama sunca. U ovakvim kupaonicama možete se zaista razmahati i zasaditi pravo drveće koje će vam davati hlad, skrivati vas od pogleda i u čijem ćete zelenilu moći bez zadrške uživati. Stvorite cijeli zid od biljaka ili iskoristite drvo bambusa kako biste obložili pojedine dijelove zida i uveli u prostor malo egzotike. Za sve ljubitelje zelenila ovakvo uređenje kupaonice činiti će se kao pravi mali raj. Pripazite samo da dio vaše otkrivene kupaonice s tušem ipak bude smješten pod krov kako ne biste u slučaju kiše morali dugo čekati na tuširanje. Čak i u nepogodnim vremenskim uvjetima bogato zelenilo djelovati će umirujuće i osjećati ćete se bliže prirodi. Kao da ste u pravoj divljini!

Pogledajte primjere primamljivih tropskih kupaonica u našoj galeriji.

Izvor: designrulz

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:25