SITNICA

Krevet od milijun eura? Da, i proizvođači imaju jako dobro objašnjenje zašto mu je cijena toliko visoka

 Hästens Beds

Krevet od milijun dolara može se činiti kao nešto što postoji samo u snovima - ili možda noćnim morama, ovisno o tome koga pitate - ali nema potrebe zatvarati oči da biste vidjeli kako ova vizija oživljava. Hästens, 172-godišnji luksuzni švedski proizvođač kreveta, upravo je predstavio svoju najraskošniju ponudu, krevetni set Grand Vividus po cijeni od milijun dolara, kolekcija od tri dijela uključuje madrac, uzglavlje i bazu, prenosi Architectural Digest.

Kako bi izradili krevetnu garnituru Grand Vividus, švedski proizvođači kreveta udružili su se s dizajnerom Ferrisom Rafaulijem. Dvije su strane prethodno udružile snage na madracu i podlozi Grand Vividus, koji košta 660.000 dolara i koji je predstavljen 2020. uz veliku pompu. Interes je porastao tek nakon što je izložen u Drakeovoj vili u Torontu, koju je također projektirao Rafauli. Sada kompletan krevetni set predstavlja novu granicu u potrazi tvrtke za vrhunskom ponudom za spavanje.

Što bi moglo opravdati ovu pretjeranu cijenu? Prema Hästensu, zanatska izrada i materijali svjetske klase. Krevet je izrađena od kože, poliranog drva, antilopa i mesinganih ukrasa. Madrac je ručno izrađen i punjen prirodnim materijalima kao što su dlaka konjskog repa, vuna i pamuk. Uzglavlje je presvučeno moherom, s obrubom od poplina sa strane.

"Grand Vividus u potpunosti je ručno izrađen, a našim majstorima - od kojih su neki s robnom markom više od 40 godina - potrebno je više od 600 sati da sastave i ručno sašiju svaki madrac i njegovu bazu", objašnjava Bradley Belen, generalni direktor Hästensa za kućni odjel MadaLuxe Grupe. Krevetna garnitura dolazi u četiri boje: crna sjena, tradicionalna plava, fantomska siva i prirodna bež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:09