LampShower

Novi proizvod od Axora objedinjuje vodu i svjetlost na potpuno skladan način

Oki Sato iz japanskog dizajnerskog ureda Nendo voli trenutke iznenađenja, a ovaj put nas je iznenadio i zadivio svjetiljkom koja je zapravo tuš. Nadahnut samostojećom svjetiljkom, on spaja i zbližava potpuno različita područja stanovanja i življenja. Kako bi izgledao tuš sa svjetlom ispod kojega bi čovjek mogao jednostavno staviti stolicu, a zatim uključiti svjetlo i čitati?

LampShower, proizvod kojeg je Nendo napravio za dizajnersku marku Axor tvrtke Hansgrohe objedinjuje vodu i svjetlost na potpuno skladan način. Na prvi pogled tek svjetiljka, promotrena malo bolje nudi i osobit doživljaj tuširanja. Iz oboda prozirnog sjenila svjetiljke izlazi skladno oblikovan mlaz vode, a ugrađeno ambijentalno svjetlo stvara ugodno ozračje u cijeloj kupaonici. Bez obzira na to je li montirana na zid ili strop, poznate granice između prostorija nestaju, a kupaonica prirodno postaje sastavni dio područja stanovanja i dobiva blizak, domaći karakter.

Prema ukusu korisnika

Kupaonica sve više postaje prostorija za opuštanje i odmor, a ne samo za puko obavljanje higijene. Tuš-lampa se može odlično kombinirati s proizvodima za tuš i kupaonicu različitih kolekcija i stilova. Osim kromirane izvedbe, Axorov manufakturni način proizvodnje omogućuje izvedbe s raznim posebno obrađenim površinama, primjerice u zlatnoj optici. Na taj se način ovaj proizvod može potpuno obraditi prema korisnikovu ukusu. Lakoća i humor kao principi oblikovanja spajaju se s profinjenošću oblika i primijenjenih materijala. U Nendu iznova opušteno interpretiraju poznate stvari stavljajući ih u iznenađujuće kontekste i na razne načine poigravajući se optičkim efektima i prozirnošću.

Zvijezda u usponu

Dizajner i arhitekt Oki Sato zvijezda je u usponu na međunarodnoj dizajnerskoj sceni. Rođen je 1977. godine u Torontu, a studio Nendo osnovao je 2002. u Tokiju. Već 2005. godine proširio se u Milano, a samo nekoliko godina kasnije, 2012., međunarodni časopisi za stil proglasili su Okija Sata dizajnerom godine.

LampShower možete kupiti u Hrvatskoj, a više informacija potražite na www.hansgrohe.hr.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:29