LUKSUZNI VLAK

Legendarni Orient Express se vraća u Italiju, a jedna ruta vodi čak od Rima do Splita

 ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita
Vlakovi će se zvati La Dolce Vita i nudit će zaista jedinstveno iskustvo putovanja

Mitski i tajanstven, spor i fascinantan, literaran i filmski; Orient Express bio je protagonist brojnih filmova otkad ga je osmislio Georges Nagelmackers prije više od 150 godina. Godine 2023. legendarni će vlak još jednom vijugati talijanskim željezničkim sustavom, uz Grand Tour koji će voditi u zadivljujuću talijansku prirodu i prolaziti kroz planine i duž obale.

image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita

Vlakovi će se zvati La Dolce Vita i nudit će zaista jedinstveno iskustvo putovanja. Koncept novih vlakova odaje počast sjaju Hollywooda, ali smješten u pozadini Tibera, i prati povijesno zlatno doba talijanske kinematografije koje je započelo 1960-ih.

image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita
image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita

Noć u Rimu

Arsenale se udružio s markom Orient Express grupe Accor kako bi stvorio La Dolce Vita – koncept od šest vlakova koji će prolaziti kroz 14 talijanskih regija i tri međunarodna odredišta, povezujući Rim s Parizom, Istanbulom i Splitom. Rim će nedvojbeno biti vrhunac svakog putovanja, a posjetitelji će biti počašćeni boravkom u prvom Orient Express hotelu u Italiji: Hotel Orient Express Minerva, čije je otvaranje planirano za 2024. Prije polaska s postaje Roma Termini, Orient Express Executive Lounge dočekat će goste u elegantnom prostoru sa sadržajima i predanim osobljem.

image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita
image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita

Bezvremenski dizajn

U La Dolce Vita možete uživati u laganom putovanju otkrivanja, čuda, pričanja priča i tradicije. To je sažetak umjetnosti talijanskog življenja, vraćajući se na zlatno doba dizajna. Nije slučajno da je Dimorestudio pozvan za dizajn interijera; osnovan 2003., a začetnici Emiliano Salci i Britt Moran istražuj raskrižje između najboljeg od vintage i suvremenog dizajna, s kulturnim eklekticizmom koji daje prepoznatljiv stil koji je omiljen u cijelom svijetu. Namještaj 12 Deluxe kabina, 18 apartmana, jednog apartmana Honor i restorana slavi kreativnost i umjetnost, crpeći inspiraciju iz velikih talijanskih majstora dizajna 1960-ih i 1970-ih – kao što su Carlo Scarpa, Gio Ponti i Ignazio Gardella, Lucia Fontanu, Agostina Bonalumija i Enrica Castellanija.

image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita

"Dizajn projekta Orient Express La Dolce Vita uravnotežuje povijesne i suvremene prostore bez gubitka autentičnosti", navode Britt Moran i Emiliano Salci. "Prostori su promišljeni i dobro uređeni, bez osjećaja razmetljivosti. Svaki element funkcionira zajedno kako bi stvorio osjećaj duboke pripadnosti kontekstu, s mnogim nitima koje se spajaju kako bi stvorile priču. Detalji su dizajnirani da budu komplementarni i prirodno uravnoteženi".

image
ACCOR SA/Orient Express La Dolce Vita

Polako i postojano

Putovanje vlakom je beskrajna fascinacija. Dok su u Belle Époque u putovanju vlakom protagonisti bili raskošni namještaj, koktel barovi i luksuzni apartmani, današnji suvremeni putnici biraju željeznicu zbog skrivenih tajni koje nudi u vožnji cestama kojima se manje putuje. Putnici Orient Expressa La Dolce Vita putovat će duž 14 regija kroz više od 16.000 km željezničkih pruga – od kojih 7.000 km nije elektrificirano – prolazeći kroz male gradove i skrivena sela. To je održivi pogled na turizam, sporo i pažljivo putovanje koje je samo po sebi odredište. Plan puta je osmišljen kako bi pružio uzbudljiva iskustva putovanja od jedne do tri noći. Rute će voditi kroz talijanske Alpe, bukoličke brdovite krajolike i rajske plaže na jugu. Osim toga, postojat će još tri rute koje će povezivati Italiju s Parizom, Istanbulom i Splitom, prelazeći usput preko osam zemalja. I naravno tu je hrana koja će talijansku kuhinju staviti u prvi plan kroz suradnju s najboljim domaćim i međunarodnim kuharima i barmenima, degustacije najboljih vina koje Italija može ponuditi i recepte vrhunskih kuhara. Samo trebamo pričekati, ali isplatit će se.

Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:53