Made in Croatia

Linija drvenog nakita Pattern R i Pattern B brenda Paul Faber

Odaberi prsten ili narukvicu s grafikom prema svojoj osobnosti

Nedavno smo vas upoznali s kreativnim dvojcem iz Rijeke koji stoji iza brenda Paul Faber.

Ann Pavletić i Filip Janičić nakon linije proizvoda za kuhinju odlučili su se baciti u izradu nakita. Pattern R i Pattern B nova je linija nakita brenda Paul Faber, a riječ je o drvenim prstenima i narukvicama.

- Kako smo se prilikom dizajna i izrade posljednjih nekoliko proizvoda iz uporabne serije temeljili na standardnim načinima obrade drva, jednostavno je došao trenutak da napravimo nešto drugačije.Geometrijski patterni oduvijek su nam privlačni, a istodobno su se savršeno uklopili u filozofiju brenda. Proizvod Pattern R dostupan je u pet veličina i osam uzoraka dok je Pattern B one size i dolazi u sedam uzoraka - kažu Ann i Filip te dodaju kako je misao vodilja bila jednostavnim oblicima stvoriti dinamičnu liniju ekološki osviještenog nakita.

BUKOVA ŠPERPLOČA

- Željeli smo da se karakter svakog modela izražava grafikom kako bi svaka žena prema osobnim afinitetima mogla pronaći primjerak koji najbolje odgovara njezinoj osobnosti. Šperploča, kao ekološki materijal, u kombinaciji s veselim ljetnim uzorcima činila nam se kao idealan odabir za kolekciju brenda koji dolazi iz Rijeke - pojašnjavaju.

Kolekcija je izrađena od bukove šperploče, rezana CNC tehnologijom te nakon strojne obrade ručno obrađivana brusnim papirom. Gotovi proizvodi kasnije su tiskani ekološkim bojama te se nakon tiska rubovi predmeta čiste kako bi se uklonio višak boje. Cijeli proces traje otprilike 40-ak minuta.

Ann i Filip odgovaraju nam i na pitanje po čemu su posebni njihovi komadi nakita.

EKOLOŠKI MATERIJAL

- Proizvodi Pattern B i Pattern R donose spoj grafike i dizajna nakita ekološkim tiskom na ekološkom materijalu. S obzirom na dostupne informacije, nismo naišli na brend koji koristi isti pristup u izradi. Kolekcija je izrađena je u malim serijama, manje od 100 komada svakog pojedinog patterna - kažu.

Mogu se kupiti na lokacijama: GET GET GET (Split), Sole Luna (Poreč), Store Number Two (Pula), Da’r Concept Store (Korčula), Lux Design Store (Hvar) i DUchkas (Dubrovnik).

Foto: Ann Janičić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 05:33