INSPIRACIJE

Ljetne terase koje oduzimaju dah: Od namještaja do detalja ove terase imaju sve!

Nema ničeg ljepšeg od sanjarenja s prijateljima na terasi i uživanja u lijepo uređenom eksterijeru, zar ne?

Jesen je pred vratima, što ne znači da ne možemo uživati u zanosnim fotografijama ljeta, koje nas podsjećaju na odmor i bezbrižne dane, uživanje u suncu, moru i ugodnom društvu. Zato smo ovaj post odlučili posvetiti terasama na otvorenom na kojima provodimo najviše vremena. Inspiracija su nam ovog puta bili barovi na plaži, koji plijene pozornost izvrsnim uređenjem.

Nismo svi u mogućnosti imati dvorište i raskošni zeleni travnjak. No, to ne znači da uz malo truda ne možemo imati atraktivan i lijep vanjski prostor balkona ili terase! Pravi dokaz te tvrdnje upečatljive su terase koje možete vidjeti u nastavku, a koje oduševljavaju odabirom namještaja, ukrasnih detalja i biljaka. Odličnih ideja nikada dosta pa smo stoga okupili lijepe i efektno uređene terase barova koje su nam zapele za oko. Koja vam se od ovih terasa najviše sviđa?

Nema ničeg ljepšeg od sanjarenja s prijateljima na terasi i uživanja u lijepo uređenom eksterijeru. Stoga je bitno da se u vrtu osjećamo ugodno i opušteno. Osim sadnje prekrasnog bilja i odabira ugodnog namještaja trebamo se na vrijeme zaštiti i od sunca. Za vrt s puno sunca pergola je najbolje rješenje. Pergola će vas nenametljivo i uspješno štiti u blagoj i ugodnoj sjeni te dodati dodatnu čar vašem prostoru na otvorenom. Riječ je o relativno jednostavnoj konstrukciji koju možete i sami izgraditi.

Suncobran također možete vrlo lijepo ukipiti u uređenje, pogotovo ako ga napravite sami. Poput ovog s fotografije s kojeg je uklonjeno platno i postavljeno lišće.

Svakako razmislite o visećim mrežama i ljuljačkama. One su najugodniji lounging predmet koji vrijedi imati.

Dakako, i suspenzije prilično velike od prirodnih vlakna mogu pomoći u stvaranju savršene oaze na otvorenom.

Što je terasa bez ležaljke? Uživanje u ljetnom povjetarcu ispruženi na ležaljci uz omiljeno štivo i rashlađeni napitak najbolje opisuje odmor kakav si želimo, zar ne? Što je najbolje, za udobnu ležaljku ne trebate izdvajati velike novce. Možete ju napraviti od korištenih paleta, kamping kreveta na sastavljanje, kamena i drugih materijala koji su vam pri ruci. Samo nikako ne smijete zaboraviti udobne jastuke, što više to bolje.

Pufovi i jastuci, vam također mogu poslužiti za kreiranje ugodnog prostora na otvorenom, a možete se igrati s bojama, uzorcima i udobnošću.

Neizostavan dio svakog vrta su biljke, a kaktusi i palme su najpopularniji jer ne traže puno brige.

Za večernja druženja uz fine zalogaje s obitelji i prijateljima s drvenim stolom jednostavno ne možete pogriješiti.

I na koncu bijele zavjese za stvaranje magične atmosfere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 07:16