INDIRA LEVAK

Ljubav prema lijepom namještaju pretvorila je u posao koji je, uz pjevanje, najviše raduje

 Ivan Posavec
Komadi se mogu pogledati i kupiti na web stranici www.indira-dizajn.com

Pjevačica Indira Levak ne samo da dizajnira namještaj nego ga i prodaje. Može se kupiti na web stranici www.indira-dizajn.com, gdje se mogu birati brojni komadi. Indira svoj stil opisuje kao minimalizam. Kombinira prirodne materijale, poput drva i kamena, sa željezom i staklom. Njezin dizajn nije nametljiv i uklapa se u baš svaki stil.

- Lijepi interijeri oduvijek su me oduševljavali, često sam se s putovanja vraćala s mnogo fotografija interijera. Kada promatram neki prostor, razmišljam o tome što bih ja u njemu drugačije ili pak usvojim neko idejno rješenje. Moj suprug Miroslav proizvodi profesionalne sprave za vježbanje marke Koloseum već godinama i često sam s njim u našem proizvodnom pogonu. Okružena materijalima kao što su željezo, drvo i staklo, počela sam dobivati ideje i skicirati namještaj. Prvo sam radila ono što je nama trebalo za dom - kaže Indira i pojašnjava kako su ih najprije prijatelji, koji su vidjeli taj namještaj, pitali gdje ga je kupila. Suprug ju je ohrabrio da se prije pet godina počne ozbiljnije baviti dizajnom. Odličan su tim dodaje: ona smisli, on kaže što je izvedivo, a što treba prilagoditi.

image
Ivan Posavec


- Namještaj se proizvodi u našem obiteljskom proizvodnom pogonu u Galovcu. Svaki komad prođe kroz naše ruke. Prošle godine sudjelovala sam na InDizajn sajmu interijera i zapravo sam iznenadila mnoge kolege i posjetitelje koji su mislili da sam samo dala ime brendu. Ne ide to tako kod mene. Radim sve, od početne ideje do prodaje. Tako funkcioniraju obiteljske tvrtke - pojašnjava Indira.

Inspiraciju za namještaj pronalazi svuda oko sebe, kaže: na putovanjima, dok čita neku knjigu, gleda film... Prati i rad stranih dizajnera čijim se radovima divi. Pokušava svakom komadu dati neku svoju prepoznatljivu notu, baš kao u glazbi. Puno je tu pokušaja dok se ne dobije ono što čovjek želi, priznaje. Proces stvaranja namještaja nije ni brz ni jednostavan, posebno ako dizajner, poput nje, želi da je kvalitetan, funkcionalan i lijep.

- Miro i ja smo radoholičari. Mi se odmaramo radeći! Većina mojih skica nastaje u kombiju, dok putujemo iz mjesta u mjesto na koncert. Ili u hotelskim sobama dok čekam početak koncerta. To me opušta i tako nemam praznog hoda u danu koji me izluđuje. Sve se može uskladiti ako ima volje i želje - pojašnjava Indira.

image
Ivan Posavec

U njezinoj web trgovini najviše se kupuju fotelje Galaxy, koje su kombinacija inoksa i kože ili kovanog željeza i baršuna. Velik su hit i dekorativne tegle obložene ogledalima, kutne garniture i razne konzole. S obzirom na to da se ljudima sviđa ono što ona i suprug rade, pitamo je razmišlja li o nečem još većem i ozbiljnijem u tome.

- Za širenje proizvodnje trebate i veći proizvodni pogon, puno je tu još parametara koje treba posložiti da bi sve funkcioniralo i bilo profitabilno. S obzirom na cjelokupnu situaciju u gospodarstvu, širenje nam zasad nije u planu. Meni je pjevačka karijera na prvome mjestu, tako da sam više usmjerena na nju - zaključuje Indira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:41