KOLEKCIJA ZA DOM

Ljubitelji geometrijskih oblika i arhitekture ovim proizvodima teško će odoljeti

 Walala + Ambar
Osnivačica Ambara Natalia Nicolau obratila se Walali prošle godine nakon što je shvatila mogućnost spajanja njihova dva obrta

Možete li uzeti elemente koji su čvrsti i strukturni poput arhitekture i gradskih pejzaža i pretvoriti ih u nešto meko i ugodno za dom? Multidisciplinarna umjetnica Camille Walala i londonski studio za razvoj tekstila Ambar dokazuju da možete. Walala + Ambar kolekcija pletenih tekstila za stol i dom uključuje: jastuke, podne jastuke, podmetače, stolnjake i merino navlake koje su izvrsne u uzorku i boji.

image
Walala + Ambar
image
Walala + Ambar
image
Walala + Ambar

Osnivačica Ambara Natalia Nicolau obratila se Walali prošle godine nakon što je shvatila mogućnost spajanja njihova dva obrta.

- Stupila sam u kontakt s Camille kad sam vidjela da prelazi s ravnih geometrijskih dizajna na elemente duboke perspektive, koji se vide u njezinom djelu ‘Putting Things Into Perspective‘ u Tavistock Placeu i instalaciji ‘Perspective Party‘ za Color Factory Chicago. Gledanje ove nove faze njezina rada kroz arhitektonsku leću stvarno je privuklo moju pozornost i rezoniralo s mojom pozadinom na način da sam vidjela potencijal za spajanje ovih elemenata u tekstilnu praksu.

image
Walala + Ambar
image
Walala + Ambar

Nicolau, koja potječe iz Brazila, također je cijenila to što je Walala crpila inspiraciju od srednjoameričkih i južnoameričkih arhitekata poput Luisa Barragána i Ricarda Legorrete. S Nicolaunim iskustvom i pozadinom u dizajnu tekstila i Walalinim talentom za stvaranje iluzija 3D dubine kroz uzorke i oblike, nova je kolekcija jednako umjetnost kao i dekoracija za uređenje doma.

image
Walala + Ambar
image
Walala + Ambar
image
Walala + Ambar

Svi komadi podsjećaju na gradski krajolik u kojem obje dizajnerice žive (njihovi su studiji bili nadomak jedan drugog na londonskom Broadway Marketu). Deep Space Placemat inspiriran je kretanjem prirodnog svjetla koje pada na fasadu zgrade, dok Skyline prikazuje visoku zvjezdarnicu koja gleda na grad u bojama.

image
Walala + Ambar

Jastuk Cityscape Square Cushion napravljen je od oblika nalik zgradama osvijetljenim punim mjesecom. Slično tome, Building Block Floor Cushion podsjeća na arhitektonske gradske pejzaže. Walaline prepoznatljive pruge ističu volumen jastuka.

U obliku jastučića, živopisne kombinacije boja i oblici koji igraju s volumenom i perspektivom daju znak umjetničkom pokretu u Memphisu. I konačno, Metropolis merino vuneni pokrivač, bilo da je izložen na zidu ili korišten kao pokrivač, slavljenje je oštrih kutova, različitih perspektiva i metropolitanskih krajolika koji su nadahnuli radove obje dizajnerice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:20