SLADOLED S POTPISOM

Louis Vuitton otvorio zeleni kiosk o kojem svi pričaju. Ljudi tvrde: ‘Ovo je najbolja slatka destinacija ljeta 2025.‘

 /SHUTTERSTOCK
Francuski luksuz i talijanska tradicija spajaju se u novoj gelato oazi modne kuće na obali Toskane
Francuski luksuz i talijanska tradicija spajaju se u novoj gelato oazi modne kuće na obali Toskane

Louis Vuitton širi svoj univerzum otvaranjem gelato butika u talijanskom gradu Forte dei Marmi. Otvoren tijekom cijelog ljeta, trgovina odražava eleganciju i estetiku francuske modne kuće i toskanske obale.

Ljetni broj magazina D&D u prodaji! Tema broja: sve što ste htjeli znati o mobilnim kućama

Kao što obožavatelji brenda možda znaju, Louis Vuitton već ima trgovinu u Forte dei Marmi, primorskom gradu u Toskani s pogledom na Ligursko more. Međutim, tijekom ljeta iskustvo je prošireno gelato butikom odmah preko puta ceste u ulici Via Carducci, gdje će maskota Louis Vuittona, Vivienne, dočekati sve koji se žele osvježiti. Posjetitelji mogu uživati u delicijama koje se nude svaki dan, do rujna 2025., s neprekidnim radnim vremenom od 10 do 22 sata. Ovo produženo radno vrijeme omogućuje i lokalnom stanovništvu i turistima da uživaju u osvježavajućoj poslastici tijekom cijelog dana i navečer, što ga čini prikladnim dodatkom živahnom ljetnom ritmu Forte dei Marmi.

image

Louis Vuitton danas je simbol luksuza i francuske mode

DANIEL KAESLER/ALAMY/PROFIMEDIA/DANIEL KAESLER/ALAMY/PROFIMEDIA
image
K I PHOTOGRAPHY/ALAMY/PROFIMEDIA/K I PHOTOGRAPHY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kao što se i očekuje od Louis Vuitton slastičarnice, trgovina je u skladu s cjelokupnim brendiranjem modne kuće. Zeleni kiosk vintage izgleda tako sadrži ručno oslikano cvijeće s monogramima i verziju Vuittonove maskote Vivienne u prirodnoj veličini, dok korneti s monogramima i brendirane vrećice za van upotpunjuju sliku. Sveukupno, trgovina je zamišljena da bude u savršenom skladu s Louis Vuittonovim "art de vivre": ravnotežom luksuza, lokalne kulture i mašte. Čak su i najmanji detalji dizajna, poput salveta i uzoraka šalica, pažljivo odabrani kako bi se osigurala dosljednost s profinjenom estetikom brenda.

Ovo je najluksuzniji vlak na svijetu u kojem bismo rado proveli godišnji odmor. Jednu kabinu uredila je modna kuća Dior!

Budući da sladoled nije glavno područje stručnosti Louis Vuittona, brend je surađivao s lokalnim Gallianom, proizvođačem sladoleda poznatim po svojim inovativnim okusima, poput sladoleda od latica ruže i tikvica kuhanih u mlijeku. Kupci će moći naručiti deset klasika iz Galliana, uz dva specijaliteta napravljena posebno za ovu prigodu. Vivienne je kremasta fuzija portugalskog mlijeka i mandarina, nazvana po maskoti Louis Vuittona. Gaston je zuccotto s biskvitom, hrskavom karamelom i komadićima tamne čokolade – nazvan po Gastonu-Louis Vuittonu. Ovi prepoznatljivi okusi ističu kreativnost suradnje i lokalnu vještinu izrade, a istovremeno odaju počast baštini brenda.

image
WANG ZHAO/AFP/PROFIMEDIA/WANG ZHAO/AFP/PROFIMEDIA
image

Louis Vuitton torba

/SHUTTERSTOCK

Louis Vuitton je već ranije započeo istraživanje scene hrane i pića u Italiji otvaranjem svog kafića i restorana Da Vittorio u Milanu. Diljem svijeta modne kuće poput Saint Laurenta, Guccija, Prade i Ralpha Laurena sve više šire svoje brendove otvaranjem restorana, kafića i hotela. Trend pokazuje spremnost da svoje identitete prenesu u nešto osim mode, omogućujući kupcima da prodube svoje veze s brendovima kroz nešto drugo osim maloprodajnih iskustava i proizvoda.

Slastičarnica Louis Vuitton otvorena je svakodnevno od lipnja do kraja rujna 2025., od 10 do 22 sata. Bilo da se radi o brzom obroku tijekom pauze za kupovinu ili o laganom desertu nakon večere, butik je brzo postao nova elegantna stanica na ljetnoj sceni Toskane.

Ljudi su vijest o otvorenju Louis Vuitton sladoledarnice dočekali s oduševljenjem.

- Ovo je definitivno najbolja slatka destinacija ljeta 2025. - komentirao je jedan ljubitelj ovog modnog brenda, a drugi je dodao: ‘Bio sam tamo, sjajno je i moja preporuka je


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 05:37